از گذشته های دور داستان سرایی، بهترین شیوه برای برقرای ارتباط به شمار می رود. با نگاهی به تاریخ بشر، متوجه می شویم که انسان به محض اینکه توانست کلمات را باهم ترکیب کند، شروع به داستان گفتن کرد. حتی انسان ها برای درک بهتر فرضیات جهان هستی، دیدگاه های خود را با تکیه بر داستان ها و روایت ها بیان می کردند. آیا تا به حال داستان سرایی یا استوری تلینگ در تبلیغات به گوشتان خورده است؟ قبل از اینکه وارد بحث تبلیغات شویم بیایید در مورد کمی درباره مفهوم داستان سرایی صحبت کنیم.
تعریف داستان سرایی (Story Telling)
داستان سرایی (Storytelling) یک هنر تعاملی است؛ سازنده محتوا سعی می کند با استفاده از کلمات و مجموعه ای از اعمال،محتوا را در جهت تحریک و برانگیختهکردن تخیل مخاطب روایت کند. داستان سرایی راهی برای انتقال اطلاعات به روشی ساده و روان است. تکنیک قصه گویی عمدتاً در زمینه های آموزش کودک و بزرگسال، روزنامه نگاری، روان درمانی، بازاریابی و تبلیغات به کار گرفته می شود.
با استفاده صحیح از این تکنیک، دانش، ایده ها، محصولات یا اطلاعات را می توان از طریق داستان های تخیلی یا واقعی به گیرنده منتقل کرد. هنر داستان سرایی کمک می کند تا اطلاعات به آسان ترین شکل ممکن ارائه شود، طوری که به راحتی قابل درک بوده و در حافظه بلند مدت ماندگار باشد.
نمایش المان ها و جلوه های یک محتوا به منظور برانگیخته کردن تخیلات مخاطب
کسب و کارها برای رسیدن به موفقیت، بایستی مجموعه ای از اطلاعات را به منظور افزایش آگاهی از برند به مخاطبان خود ارائه دهند. از آنجایی که اطلاعات اغلب پیچیده است، از سوی دیگر، حجم اطلاعات در طول زمان افزایش می یابد، به همین دلیل انتقال پیام و تثبیت اطلاعات در ذهن مخاطبان، کار بسیار طاقت فرسایی است. اما تکنیک داستان سرایی باعث می شود، تمامی اطلاعات یک برند در ذهن مخاطب حک شود.
مقاله پیشنهادی: نکات طلائی نحوه تولید محتوا در اینستاگرام
اهمیت داستان سرایی در تولید محتوا
استفاده از تکنیک های داستان گویی در پست های وبلاگ، پست های استوری یا ویدیوهای اینستاگرام می تواند محتوای شما را جذاب کند؛ در نتیجه مخاطبان زیادی با محتوای شما درگیر می شوند. البته شرط درگیر شدن کامل مخاطب و ترغیب آن ها برای انجام دادن چیزی که می خواهید، این است که بتوانید از از استوری تلینگ درست استفاده کنید.
در این حالت محتوای شما به چیزی تبدیل می شود که مخاطب دوست دارد بخواند، تماشا کند یا بشنود. استوری تلینگ در تبلیغات نیز به همین نحو عمل می کند، شما وقتی تبلیغات خود را به صورت داستان گونه بیان می کنید، مخاطب علاقه مند به دنبال کردن تبلیغ شده و در نهایت به انتهای قیف بازاریابی شما یعنی نقطه فروش هدایت می شود.
داستان سرایی به هنگام تولید محتوا، یعنی شما سعی کنید با داستان گفتن، ضمن برقراری ارتباط با مخاطب، او را درگیر کرده و کاری کنید که تعاملش با شما بیشتر شود.
گاهی اوقات می خواهید مفهوم یا محتوایی را برای گروهی از مخاطبان خود توضیح دهید، روال کار به این صورت است که بر اساس اصول و ساختار رایج، محتوای متنی، ویدیویی یا صوتی را تولید و منتشر کنید. اما برای اینکه بتوانید مخاطبان بیشتری را جذب کنید و آنها را تا انتها درگیر محتوای خود نگه دارید و اثربخشی محتوایتان را افزایش دهید، باید از تکنیک قصه گویی کمک بگیرید.
داستان سرایی و قصه گویی یکی از مهمترین ترفندهای درگیر کردن مخاطب است.
تکنیک داستان سرایی به شما کمک می کند، استدلال های خود در برقراری ارتباط با مخاطبان را واضح تر بیان کنید. مفاهیم سخت و پیچیده ای که مطرح کردن آن ها به مخاطب سخت به نظر بیاید، راحت تر و شفاف تر انتقال دهید.
بدون شک، هر اندازه بهتر بتوانید مخاطبان خود را درگیر محتوایتان کنید، شانس بیشتری برای دریافت ترافیک ورودی بیشتر، افزایش فروش و ایجاد مشتریان وفادار خواهید داشت.
بعبارتی با روش استوری تلینگ می توانید اطلاعات برند خود را با زبان خود مخاطب روایت کنید. این نه تنها توجه مخاطب را به خود جلب می کند، بلکه محتوا را به یاد ماندنی تر می کند. بنابراین، هدف اساسی از داستان سرایی این است که اطلاعات را ساده و البته جذاب و قابل درک به مخاطب ارائه دهیم.
نقش استوری تلینگ در تبلیغات
هدف تان از انجام تبلیغات برای کسب و کارتان چیست؟ کسب و کارها به منظور جلب توجه مخاطبان در راستای برطرف کردن نیازهایشان تبلیغ می کنند. بنابراین یکی از بهترین روشها برای اینکه بتوانید توجه مخاطبان خود را جلب کنید این است که درباره رفع نیازها و خواسته های آن ها از داستان سرایی بهره ببرید.
جلب توجه و علاقه مند کردن مخاطب سخت ترین قسمت بازاریابی یک کسب و کار است. اما با داستان سرایی می توانید تمرکز، توجه، احساسات، حواس و ذهن مخاطب را درگیر کنید، مخاطب اگر درگیر محتوای شما شود، تا پایان مسیر با شما همراه خواهد بود. در همین حین می توانید محصولات و خدمات خود را به بهترین نحو به نمایش بگذارید و تلاش کنید تا در نهایت خواسته خود را از مخاطب به دست آورید.
با استفاده از تکنیک استوری تلینگ در تبلیغات و بازاریابی، به ویژه بازاریابی محتوا می توانید پیام برندتان را ذهن مخاطب تثبیت و ماندگار کنید.
برای مشاغل آنلاین، ارائه اطلاعات درباره محصولات و یا خدمات بسیار حیاتی است؛از طرف دیگر ارائه حجم انبوهی از اطلاعات به مشتریان و هدایت آن ها به انتهای قیف بازاریابی کمی پیچیده است. تبلیغ کنندگان سعی می کنند با استفاده از ترفندهای داستان سرایی در تبلیغات، اطلاعات را مرحله به مرحله در اختیار مخاطبان قرار دهند و در انتها آن ها را به انجام اقدام مورد نظرشان تشویق می کنند.
تکنیک قصه گویی ابزار قدرتمندی در دست صاحبان مشاغل می باشد و به آنها این توانایی را می دهد که با یک داستان قدرتمند پیام خود را رساتر به مخاطبان شان انتقال دهند؛ در نهایت مشتریان بالقوه خود را به خریداران واقعی تبدیل کنند.
توسعه کسب و کار با داستان سرایی
اگر می خواهید محصول خود را در اینستاگرام به فالوورهایتان بفروشید، باید آن را با یک داستان چشمگیر بازاریابی کنید. بعبارتی باید یک داستان در استراتژی بازاریابی محتوا به کار ببرید و اصول داستان سرایی را بدانید.
در اینجا پنج اصل اساسی داستان سرایی وجود دارد:
یک شخصیت اصلی برای داستان خود بسازید.
داستان بدون شخصیت اصلی ناقص است؛ شخصیت اصلی که همان قهرمان داستان شما می باشد، چهره ای به داستان می بخشد که مردم می توانند با آن ارتباط برقرار کنند. این قهرمان می تواند یک شخصیت یا یک برند / واقعی یا خیالی باشد. در هر صورت، باید شخصیتی را انتخاب کنید کهنه تنها از نظر ظاهری، بلکه در شخصیت نیز جذاب باشد تا درک داستان را برای مخاطبان شما ملموس تر کند.
بهترین عناصر را در ابتدای داستان بیاورید.
بهترین عناصر مانند یک تله بزرگ عمل می کنند؛ پس آن ها را باید در ابتدای داستان خود بگنجانید. دقت کنید هرگز بهترین ها را برای پایان داستان تان نگه ندارید، زیرا اگر نتوانید مخاطب را درگیر کنید آن ها نصف و نیمه داستان شما را رها می کنند و دیگر به انتهای داستان نمی رسند.
شما باید کاری کنید در همان ابتدای راه، بلافاصله فالوورهایتان را با داستان خود درگیر کنید تا آنها محتوای تصویری یا ویدیویی شما را با دیگران به اشتراک بگذارند.
تیم شویراد می تواند شما را در مراحل اجرای داستان منحصربفردتان از ایده پردازی تا اجرا پشتیبانی کند. کافی است از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت با ما تماس بگیرید.
در داستان خود تضاد ایجاد کنید.
تضاد در داستان باعث می شود ذهن مخاطب بیشتر درگیر شود. به کمک ۴ ترفند زیر می توانید این عنصر را در داستان خود بکار ببرید:
مشتریان ویژه خود را به عنوان قهرمان داستان خود معرفی کنید؛ افرادی که مشکلی دارند و به دنبال یافتن راه حلی برای رفع نیازشان هستند.
شخصیت هایی را برای داستان خود انتخاب کنید که در تلاش برای رسیدن به اهداف خود شکست خورده باشند؛ فراموش نکنید داستان شکست آن ها باید در روایت گنجانده شود. توجه کنید اگر قهرمان داستان شما، در گام اول تلاش به موفقیت برسد، دیگر داستانی برای ادامه وجود ندارد.
سپس درباره موانع مختلفی که قهرمان داستان با آن ها مواجه بوده را بیان کنید، تا بتوانید ذهن مخاطبان تان را به چالش بکشید. در واقع در این مرحله قهرمان شما به دنبال روش هایی برای حل مشکل خود می باشد.
در نهایت، زمانی که قهرمان داستان محصول یا خدمات “شما” را پیدا می کند، می تواند بر موانع موجود غلبه کند و به آنچه می خواهد برسد. “یعنی پایان داستان”
رابطه بین گوش دادن و صحبت کردن
بین گوش دادن و نقل قول رابطه متقابل وجود دارد؛ تصور کنید که برای گروهی از مردم داستان تعریف می کنید، در حالیکه آن ها به داستان شما گوش نمی دهند. قطعاً در چنین شرایطی نمی توانید داستان خود را ادامه دهید. موانعی را که برای مخاطبانتان در شنیدن داستان شما وجود دارد، از جمله موانع بیرونی، فیزیکی و روانی در رابطه، شناسایی کنید و آن ها را از سر راه تان بردارید.
وقتی صحبت از بازاریابی و تبلیغات به میان میآید، مخاطبان در صورتی به داستان شما گوش می دهد که نیازها و خواسته های آن ها در داستان شما باشد. پس در داستان سرایی حتماً وضعیت ذهنی، علایق ، نیازها و خواسته های مخاطبان را درک کنید.
در روایت داستان صادق باشید.
مردم داستان های واقعی را ترجیح می دهند و صداقت نهفته شده در بتن داستان را درک می کنند. صداقت سریع ترین راه برای برقراری ارتباط با فالوورهایتان است؛ بنابراین سعی کنید یک داستان واقعی و منحصر به فرد خلق کنید، نه اینکه از ایده های دیگران استفاده کنید یا سعی کنید برای تحت تأثیر قرار دادن مخاطبان تان خود را تغییر دهید.
تا زمانی که به برند خود وفادار بمانید، اعتماد مردم به شما و داستانتان آسان خواهد بود.
توصیه ما
اگر ایده ای برای استوری تلینگ در تبلیغات، جهت به فروش رساندن محصول تان ندارید، همین الان با کارشناسان ما در تیم شویراد تماس بگیرد. کارشناسان شویراد کمپین تبلیغاتی شما، از ایده و سناریو پردازی گرفته تا مرحله اجرا و وایرال شدن محتوای تبلیغاتی تان در اینستاگرام را مدیریت خواهند کرد.
نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیلتر کنه؟