آیا تا به حال تجربه اشتراک گذاری محتوای دیگران را در یک وب سایت یا شبکه اجتماعی را داشته اید؟ گاهی اوقات در اینستاگرام با محتواهایی مواجه می شویم، که نظر ما را به خود جلب می کند و راغب می شویم آن را برای دوستان خود نیز ارسال کنیم. اینگونه محتواهایی که ارزش به اشتراک گذاری دارند را محتوای ویروسی یا محتوای ویرال (Viral Content) نامیده می شوند.
هرگاه فردی خواسته یا ناخواسته مطالبی را با دیگران به اشتراک می گذارد، به دیدن شدن محتوا کمک می کند و این به نفع سازنده محتوا است. هر اندازه میزان اشتراگ گذاری ها افزایش یابد، مخاطبان زیادی را جذب خواهد کرد و در افزاش فالوورهای پیج اثرگذاری بیشتری دارد. بدین ترتیب با تولید محتوای ویروسی قادر خواهید بود، روزانه ترافیک زیادی را به سمت پیج اینستاگرامی یا وب سایت خود جذب کنید.
در این مقاله قصد داریم در مورد تکنیک هایی که به وایرال شدن محتوای شما کمک می کند، صحبت کنیم.
مقاله پیشنهادی: نکات طلائی نحوه تولید محتوا در اینستاگرام
محتوای ویروسی چیست؟
محتوای ویروسی به محتوایی گفته می شود که به سرعت در فضای آنلاین منتشر می شود و در مدت زمان کوتاهی، تعداد بازدید بالایی دریافت می کند.
هر نوع محتوای نوشتاری (مقاله)، فایل صوتی، ویدئویی، اینفوگرافیک که از جذابیت بالایی برخوردار باشد و مخاطب را برای اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی یا وب سایت ترغیب کند، محتوای ویروسی محسوب می شود. این نوع محتوا به سرعت بین مخاطبان فضای مجازی پخش می شود.
محتوای ویروسی در بازاریابی محتوا بسیار مهم است و می تواند جنبه های مثبت و منفی را برای یک فرد یا برند ایجاد کند.
جنبه مثبت محتوای ویروسی این است که بسیاری از افرادی که یک برند را نمی شناسند، محتوای آن را می بینند و با کسب و کار آن آشنا می شوند. در این صورت، بدون پرداخت هزینه ای برای تبلیغات، مخاطبان زیادی در فضای مجازی با کسب و کار مربوطه آشنا می شوند. ویروسی شدن محتوا این مزیت را دارد، که در بیشتر موارد افراد بدون درخواست ما محتوای ما را به اشتراک می گذارند.
اما جنبه منفی محتوای ویروسی، نقد شدن آن توسط کاربران فضای مجاز است؛ در بسیاری از موارد، افراد محتوایی را بازنشر می کنند تا مورد انتقاد دیگران قرار گیرد. به عنوان مثال اخباری که به سرعت در مورد رفتار یک سلبریتی یا اینفلوئنسر و یا رونمایی از یک گوشی موبایل جدید در فضای مجازی پخش می شود، صرفاً برای نقد و بررسی است. البته بازهم به محض انتشار باعث افزایش آگاهی از برند و جذب مخاطبان بیشتری می شود.
ویژگی های محتوای وایرال
دلایل مختلفی برای وایرال شدن یک محتوا وجود دارد؛ محتوای سرگرم کننده یکی از محبوب ترین مطالبی است که به راحتی در فضای مجازی منتشر می شود. دلایل دیگر می تواند مفید و آموزشی بودن آن، زیبایی بصری و هنری یک تصویر، فروش ویژه یا تخفیف ، ویدیوهای واینری(طنز آمیز) می باشد.
در واقع ارزش یک محتوا به ویروسی شدن آن کمک می کند؛ مخاطبان معمولاً محتوایی را که برای خودشان یا دیگران ارزشمند نیست به اشتراک نمی گذارند. محتوای ویروسی دارای چهار ویژگی یا بعبارتی شاخصه اصلی است:
با ارزش بودن
اعتبار برند
سرعت انتشار
داشتن جذابیت
با این حال اگرچه برخی از انواع محتوا، پتانسیل بالاتری برای ویروسی شدن دارند، اما باز هم هر نوع محتوایی با رعایت یک سری نکات می تواند ویرال شود.
اینکه یک محتوا ویرال می شود یا نه! غیر قابل پیش بینی است؛ اما با بررسی آمارهای موجود، می توان ویژگی های مختلف محتوای ویروسی را بررسی کرد تا در انتشار مطالب به این ویژگی ها توجه شود.
چگونه یک پست وارد اکسپلورر اینستاگرام می شود؟
هدف نهایی کسب و کارها، برندها ویروسی شدن و دیده شدن توسط هزاران کاربر اینستاگرام و دستیابی به جامعه هدف بزرگ است. اکسپلور بهترین مکان در اینستاگرام است تا مطالب خود را در معرض دید مخاطبان زیادی قرار دهید! انتشار پست های ویروسی به شما کمک می کند تا به اهداف بازاریابی خود، از آگاهی از برند گرفته تا افزایش فروش کسب و کارتان و بازاریابی در اینستاگرام دست بیابید.
اگر می خواهید افراد زیادی در اینستاگرام پیج شما را ببینند و در صفحه اکسپلور آن دیده شوید، بایستی نرخ تعامل محتواهای پیج تان را افزایش دهید. از این رو برای افزایش تعامل مطالب خود بایستی تمام توان خود را برای ایجاد محتوای به درد بخور و ویروسی بگذارید.
هنگام انتشار یک پست در پیج تان، الگوریتم اینستاگرام آن را به تعداد محدودی از فالوورهایتان نشان می دهد. با بررسی تعداد لایک ها، کامنت ها و بازدیدهایی که پست شما دریافت می کند، اینستاگرام میزان نرخ تعامل پست های شما را محاسبه می کند تا دریابد که آیا محتوای شما مورد پسند فالوورهایتان واقع شده است یا نه!
اگر محتوای شما به اندازه کافی تعامل دریافت کند، اینستاگرام پست های فید شما را به صورت خودکار به کاربران بیشتری نشان می دهد؛ بدین ترتیب با دریافت تعامل بیشتر از سوی کاربران، پست های شما در صفحه سرچ اینستاگرام نیز ظاهر می شوند.
حالا به نظر شما چه نوع محتوایی در اینستاگرام ویروسی می شود؟ و چگونه می توان پست های ویروسی را در اینستاگرام ایجاد کرد؟
نحوه تولید محتوای ویروسی در اینستاگرام
پست ویروسی در اینستاگرام می تواند مزایای زیادی برای اکانت افراد داشته باشد؛ از جمله این که اینگونه پست ها برای مدت طولانی در اکسپلورر می مانند و افراد زیادی آن را برای یکدیگر ارسال می کنند. به طور کلی ویروسی شدن پست نشان دهنده جذابیت بالای پست برای کاربران و افزایش بازدید آن است.
معیارهای اندازه گیری پست ویروسی
به نظر شما چگونه می توان وایرال شدن یک محتوا را در اینستاگرام ارزیابی کرد؟ معیارهای مختلفی وجود دارد که با بررسی آنها متوجه می شوید که پست شما چقدر قابلیت وایرال شدن دارد. برخی از این معیارها عبارتند از:
تعداد دفعاتی که یک پست به اشتراک گذاشته می شود
تعداد لایک های هر پست که بیانگر میزان تعامل آن است
تعداد بازدید پست های ویدیویی در اینستاگرام
برای محتواهای لینک دار نیز، تعداد کلیک بر روی لینک ها
طول عمر محتوا در اینستاگرام
اگرچه هیچ الگوی دقیقی وجود ندارد که بتواند تضمین کند که پست های شما چقدر وایرال می شوند، اما با رعایت برخی نکات می توانید شانس ویروسی شدن محتوای پیج تان را افزایش دهید.
برخی از این نکات عبارتند از:
مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید.
عنصر اصلی برای ویروسی شدن پست شما، ارسال آن برای مخاطب هدف پیج تان است. پست ویروسی اگر برای مخاطبان نادرست ارسال شود، نمی تواند توجه آن ها را به خود جلب کند؛ در نتیجه تأثیری در ویرال شدن محتوا نیز نخواهند داشت.
محتوای با کیفیت و خلاقانه به اشتراک بگذارید.
محتوای جذاب و با کیفیت می تواند در صد بالایی از توجه مخاطبان پیج تان را به خود جلب کند؛ در نتیجه نرخ تعامل بالایی را نیز دریافت می کند و بدین ترتیب پست های شما وایرال شده و توسط افراد بیشتری دیده می شود.
فراموش نکنید داشتن خلاقیت برای تولید محتوا بسیار مهم است؛ این گونه پستها بی بروبرگرد مورد پسند مخاطبان بیشتری قرار می یگرد و به سرعت در فضای اینستاگرام منتشر میشوند.
اقدام به فراخوانی (ایجاد کال تو اکشن CTA)
دعوت کردن مخاطبان برای اقدام نیز باعث افزایش تعامل محتواهای شما می گردد؛ پس حتما این ترفند را در محتواهای خود بکار گیرید و از آن ها بخواهید که محتوای شما را با فالوورهایشان به اشتراک بگذارند.
پست های خود را در زمان های مناسب ارسال کنید.
صرفاً تولید محتوای باکیفیت نمی تواند به ویروسی شدن آن کمک کند. پست شما زمانی وایرال می شود که در ساعات اولیه انتشار تعامل زیادی دریافت کند؛ پس باید وقتی که فالوورهایتان آنلاین هستند، پست های با کیفیت بالا و محتوای مفید را در اینستاگرام ارسال کنید.
توصیه ما
علاوه بر نکات ذکر شده، تبلیغات اینستاگرام می توانید به دیده شدن و همچنین وایرال شدن پست های شما کمک می کند. برای انجام تبلیغات پیج تان و تولید محتوای خلاق و قابل اشتراک گذاری در اینستاگرام با کارشناسان ما در شویراد تماس بگیرید.
نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیلتر کنه؟