نوشتن تیتر جذاب یکی از مهمترین بخشهای محتوا است؛ از این رو تیتر باید به گونهای باشد که در عرض چند ثانیه مخاطب را جذب کند و او را به خواندن ادامه متن متقاعد کند. اگر تیتر شما جذاب نباشد، مخاطب ممکن است محتوای شما را کاملاً نادیده بگیرد. بنابراین، اگر میخواهید نرخ تبدیل خود را افزایش دهید، باید تیتر جذابی بنویسید که مخاطب را به خواندن محتوا ترغیب کند.
تیتر جذاب، کلید افزایش نرخ تبدیل و جذب مخاطب است.
شک نکنید که تیتر میتواند یک فاکتور تعیینکننده برای موفقیت یا شکست محتوا باشد؛ البته محتوایتان نیز باید با کیفیت و مفید باشد تا بتوانید مخاطب را در محتوای خود نگه دارید.
جذب ترافیک به محتوا کاملاً به عنوان آن محتوا بستگی دارد. اگر نتوانید یک عنوان (تیتر) جذاب و تأثیرگذار بنویسید، در جلب توجه مخاطب و ترغیب او به بازدید از پیجتان نیز نمیتوانید موفق عمل کنید؛ در واقع وقتتان را تلف میکنید.
اما سؤال اصلی اینجاست که چگونه محتوای جذاب و خلاق بنویسیم؟ در ادامه ۹ مرحله برای نوشتن یک تیتر کلیک خور را به شما معرفی میکنیم.
۴ تکنیک تبلیغات برای جذب فالوور را بخوانید!
۹ مرحله نوشتن تیتر جذاب و کلیک خور ( مخاطب جذب کن)
تیتر اولین چیزی است که مخاطبان میبینند و اگر آنها را جذب نکند، احتمالاً به خواندن محتوا ادامه نمیدهند. بنابراین، نوشتن تیتر جذاب و کلیکخور بسیار حیاتی است.
و اما تکنیک نوشتن تیتر جذابی که میتواند به افزایش ترافیک وبسایت یا پستهای اینستاگرام شما کمک کند. این روشها بر اساس تحقیقات علمی و تجربیات موفقیتآمیز در زمینه بازاریابی محتوا به دست آمده است.
ساخت پرسونای مخاطب
اولین قدم ساخت پرسونای مخاطبتان است. این که مخاطبانتان و نیازهایشان را بشناسید و در تیتر دقیقا بگویید که قرار است به کدام دغدغهها و نیازهایشان اشاره کنید. این قدم آنقدر مهم است که اگر به درستی انجامش ندهید، هیچکدام از قدمهای بعدی نتیجه نخواهند داد.
ابتدا محصول، خدمت یا محتوایی که میخواهید برایش عنوان بنویسید را در نظر بگیرید و سپس این سوالات را از خودتان بپرسید:
محصول، خدمت یا محتوای شما باعث میشود مخاطبان هدفتان از ضررها و ترسهایشان دوری کنند و بر چالشهایشان پیروز شوند؟ چه چالشها و ترسهایی؟
- چالش تمام شدن ایدههای محتوا و ترس از شکست پیج
- چالش از نداشتن وقت کافی برای تولیدمحتوا و ترس از ریزش فالوور
- چالش نداشتن تخصص کافی و ترس از عدم اعتمادسازی و نرسیدن به فروش و درآمد از فضای آنلاین
محصول، خدمت یا محتوای شما باعث میشود مخاطبان هدفتان جلب توجه کنند، پیشرو باشند، از اطرافیانشان بالاتر به نظر برسند و اعتبار اجتماعی به دست بیاورند؟ چگونه؟
محصول، خدمت یا محتوای شما باعث میشود مخاطبان هدفتان لذتی کسب کنند؟ چگونه؟
محصول، خدمت یا محتوای شما باعث میشود مخاطبان هدفتان درآمد کسب کنند؟ چگونه؟
محصول، خدمت یا محتوای شما باعث میشود مخاطبان هدفتان از لحاظ مالی صرفهجویی کنند؟ چگونه؟ همیشه تخفیفها باعث صرفهجویی مالی مخاطبان میشوند اما سعی کنید کمی عمیقتر شوید.
محصول، خدمت یا محتوای شما باعث میشود مخاطبان هدفتان در زمانشان صرفهجویی کنند؟ چگونه؟
محصول، خدمت یا محتوای شما باعث میشود مخاطبان هدفتان به اهداف یا آرزوهایشان برسند یا در مسیر رسیدن به آن اهداف و آرزوها جلوتر بیفتند؟ کدام اهداف یا آرزوها؟
جامعه هدفتان دوست دارند شبیه به چه کسانی باشند؟ آیا محصول، خدمت یا محتوای شما باعث میشود مخاطبان هدفتان شبیه به الگوهایشان شوند و چند قدم در جهت شبیه شدن به آنها جلو بروند؟
جامعه هدفتان چه عنوانی دارند؟ دوست دارند چه عنوانی داشته باشند؟ محصول، خدمت یا محتوای شما باعث میشود مخاطبان هدفتان به عنوانی که میخواهند برسند؟
از نظر جامعه هدفتان چه کسانی متخصص و اینفلوئنسر هستند؟ آیا میتوانید از سخنان این ایفلوئنسرها و متخصصیتن در جهت تایید محصول، خدمت یا محتوای خود استفاده کنید؟
پاسخ این سوالات را به طور دقیق یادداشت کنید؛ توجه کنید صرفا در ذهنتان به این سؤالات پاسخ ندهید. بارها دیدهام برخی عزیزانی که در تخصص بازاریابی در رسانههای اجتماعی دانشگاه Northwestern شرکت کردهاند، سعی میکنند پاسخ این سوالات را در ذهنشان نگه دارند و زمانی که به تولید محتوا میرسند، فقط موارد کمی را به یاد میآورند و نمیتوانند در عمل، تیترهای جذابی بنویسند؛ پس لطفا حتما پاسخ این سوالات را بنویسید.
در تیترتان از اعداد استفاده کنید.
اعداد همیشه در میان کلمات جلب توجه میکنند، به قول دبورا جیسون، نویسنده میلیونر در حوزه کسب و کار، عدد برای مغز انسان مثل آبنبات است. مغز نمیتواند از آن بگذرد. طبق یکی از تحقیقات جالبی که توسط کمپانی Conductor انجام شده، تیترهایی که شامل عدد هستند نرخ اینگیجمنت (درگیری) و نرخ انتشار بیشتری پیدا میکنند.
همچنین طبق آمار Coschedule استفاده از آمار و اعداد در تیتر میتواند تا ۲۰۶% ترافیک بیشتری دریافت کند.
حالا این حقایق جالب در مورد بازی که اعداد با ذهن میکنند را بخوانید:
- خواندن عدد برای ذهن، راحتتر از خواندن کلمه است.
- مغز انسان ترجیح میدهد اول اعداد کوچکتر را بخواند.
- اعداد فرد نسبت به اعداد زوج، برای مغز انسان معتبرتر به نظر میرسند.
- عدد موجود در تیترتان را به حروف (مثلا هفت) ننویسید. به همان شکل عدد (مثلا ۷) بنویسید.
پس بی دلیل نیست که در بیشتر مقالات خارجی، اعداد فرد را به وفور میبینیم.
اما از بین اعداد فرد کدام یک جذاب تر است؟
البته این سوال هیچ پاسخ مشخصی ندارد و ممکن است برای هر انسانی یک عدد خاص جذاب باشد. اما جالب است بدانید که طبق یکی از آزمایشاتی که موسسه Content Marketing در مورد اعداد در تیتر انجام داد، استفاده از عدد ۷، توانسته بود نرخ کلیک را تا ۲۰% افزایش بدهد.
و یک راز دیگر در مورد اعداد
سعی کنید اعدادتان را کمتر از ۱۰ نگه دارید. به عنوان مثال اگر دارید مراحل کاری را توضیح میدهید، آن را در ۹ مرحله بگنجانید. چرا که زمانی که اعداد از ۹ بالاتر بروند، پردازش آن برای ذهن سنگین میشود. (قانونی که در تیتر همین مقالهای که در حال مطالعه آن هستید به کار رفته است). البته این قانون بیشتر برای محتواهای مرحلهای است. اگر محتوای لیستی دارید، لازم نیست از این قاعده پیروی کنید.
به طور کلی، اعداد تاثیر شگرفی بر جلب توجه میگذارند. حتی در همین محتوایی که الان مشغول مطالعه آن هستید، تعداد زیادی عدد به کار رفته است که اگر استفاده نمیشد شما خیلی زود از خواندن آن خسته میشدید.
نکات مهم
- اگر محتوایتان از نوع لیستی است، حتما تعداد لیستتان را در تیتر بیاورید.
- اگر قرار است ارزشی را برای مخاطب خلق کنید، تا جایی که ممکن است برای آن خلق ارزش عددی در نظر بگیرید. مثلا اگر مقاله شما قرار است به مخاطب یاد بدهد چطور ترافیک سایتش را افزایش دهد، تیتر شما میتواند بر این اساس باشد: ” ترافیک سایتتان را ۳۲% افزایش دهید”
- اگر در محتوایتان جامعه نمونه دارید، حتما میزان آن را در تیتر ذکر کنید. مثلا اگر با ۱۱۰ متخصص در مورد توانایی مدیریت پروژه مصاحبه کردهاید و تجربیات آنها را نوشتهاید، تیتر شما میتواند به این صورت باشد: “تجربه بیش از ۱۰۰ متخصص در مدیریت پروژه”
از یک دلیل منحصر به فرد استفاده کنید
اگر میخواهید در نوشتن یک تیتر جذاب استاد شوید، باید یک دلیل منطقی برایش بیاورید. از خودتان بپرسید چرا مخاطب باید این مطلب را بخواند؟ پاسخ شما باید یک دلیل محکم و قوی باشد که در دل تیتر موج بزند.
حدود ۵۹% از افراد بدون اینکه متن را بخوانند و تنها با دیدن یک تیتر جذاب آن را برای اطرافیانشان هم میفرستند. پس باید اطمینان حاصل کنیم که این سهم از افراد را به دست میآوریم. نوشتن تیتر جذاب کار سختی نیست. آن را برای محتوایتان بنویسید و محتوا را در همه پلتفرمها منتشر کنید. فراموش نکنید که کسبوکارهایی که سایتشان وبلاگ دارد ترافیک دو برابری را نسبت به آنهایی که وبلاگ ندارند تجربه میکنند.
برای اینکه دلیلی برای مطالعه به مخاطب بدهید میتوانید از کلمات زیر استفاده کنید:
- نکات …
- دلایل …
- فوت و فن …
- ایدههای …
- روشهای …
- قواعد …
- رازهای …
- استراتژیهای …
مثل:
- ۵ نکته برای رسیدن به وبلاگنویسی حرفهای
- ۱۷ درسی که باید از استیو جابز یاد گرفت
- ۸ روش برای طراحی یک لندینگ پیج بی نقص
توجه مخاطبان را جلب کنید
هدف متعالی در نوشتن تیتر جذاب میخکوب کردن مخاطب در همان ثانیههای اول و متقاعد کردن او برای مطالعه پاراگرف اول است. هر تیتری باید یک بخش جلب توجه داشته باشد. به بیان ساده، باید بخشی از تیتر شما یک دفعه تمرکز ذهنی مخاطب را جلب کند.
فراموش نکنید که در طول روز هزاران محتوا، تبلیغ، مقاله و … از چشم مخاطب شما میگذرد. متاسفانه میانگین زمان تمرکز افراد هم سال به سال کمتر میشود. به عنوان مثال، میانگین زمان تمرکز یک ماهی ۹ ثانیه است. در حالی که میانگین زمان تمرکز انسان در حال حاضر بین ۸ تا ۱۲ ثانیه است.
پس به جای اینکه وقت و انرژیتان را برای فروش بیشتر صرف کنید، سعی کنید نوشتن تیتر جذاب را تمرین کنید. مطمئن باشید همین تیتر خودش برای شما میفروشد.
برای جلب توجه مخاطب و نوشتن تیتر جذاب باید از قانون ۴ U پیروی کنید:
- Unique: تیتر را منحصر به فرد بنویسید.
- Ultra-Specific: کاملا واضح و مشخص باشید.
- Urgency: حس اضطرار و فوریت را القا کنید.
- Useful: تیتر کاربردی بنویسید.
در ادامه هر کدام را به تفصیل توضیح میدهیم.
Unique: تیتر را منحصر به فرد بنویسید.
در این قانون منظور از منحصر به فرد این است که کسی تابحال تیتر شما را ننوشته باشد. اما از کجا متوجه شویم قبلا کسی این تیتر را کار نکرده است؟
خیلی ساده, تیترتان را به طور کامل بنویسید، اول و آخر آن علامت کوتیشین ( ” ) را قرار دهید و آن را در گوگل سرچ کنید. اگر با پیغام No results found روبرو شدید به این معنی است که قبلا کسی آن را کار نکرده است.
توجه : اگر علامت ” را در اول و آخر جمله فراموش کنید، نتایج درستی نمیگیرید.
Ultra-Specific :کاملا واضح و مشخص باشید
طبیعتا هر مخاطبی سوالی دارد و شما قرار است در تیترتان حول محور آن سوال صحبت کنید. در نتیجه باید کلمه یا جملهای در تیتر بگنجانید که مخاطب دقیقا متوجه شود که میتواند پاسخ سوالش را در محتوای شما بیابد.
هرچقدر دقیقتر باشید و در تیتر به طور واضحتر صحبت کنید بهتر است و مشتریان وفادار بیشتری نصیبتان میشود. در تیتر به مخاطب بگویید که قرار است انتظار چه چیزی را بکشد و بعد از خواندن مقاله، قرار است دقیقا چه چیزی به دست آورد. از ابهام دوری کنید، اگر واقعا قرار است به مخاطب چیز ارزشمندی را یاد بدهید به او بگویید.
فرض کنید کلمه کلیدی شما ” بیزینس پلن برای کسبوکارهای کوچک” است. تیترهای واضح و دقیقی که میتوانید بنویسید به صورت زیر میتواند باشد:
- به جای: نحوه نوشتن بیزنس پلن
بنویسید: ۱۰ قدم سادهی نوشتن بیزینس پلن برای کسبوکارهای کوچک و تازه کار
- به جای: بیزنس پلنهای موفق
بنویسید: ۱۰ نمونه برتر از بیزینس پلنهای موفق برای کسبوکارهای کوچک
- به جای: نوشتن سریع بیزنس پلن
بنویسید: مراحل قدم به قدم نوشتن بیزینس پلن برای کسبوکارهای کوچک تنها در ۳۰ دقیقه
تیترها نباید مبهم باشند و دقیقا آن چیز خاصی که قرار است به مخاطب داده شود به صراحت باید گفته شود. فراموش نکنید میتوانید از آمار مختلف (ترجیحا آمار غیرمنتظره) در محتوایتان استفاده کنید و در تیتر هم به آن اشاره کنید تا نشان دهید که چقدر محتوایی کاربردی دارید.
Urgency: حس اضطرار و فوریت را القا کنید
درک کریستین، کارآفرین موفق آمریکایی میگوید: “بازاریابی موثر زمانی است که شما حس اضطراری را در مشتری ایجاد کنید که اگر همین حالا محصول شما را نخرد چیز بزرگی را از دست خواهد داد.”
اگر تیتر شما حس فوریت را القا نکند، مخاطب یا کلا آن را نمیخواند، یا آن را جایی ذخیره میکند که بعدا بخواند (که احتمالا فراموش هم میکند). در صورتی که هدف ما این است که مخاطب “همین حالا” محتوای ما را بخواند.
واژههایی مثل زیر، به ایجاد فوریت در تیتر کمک میکنند:
- هر چه سریعتر …
- همین حالا …
- اگر … نکنید … میشود
- تا زمان تمام نشده …
- … در حال اتمام است
تولیدکنندگان محتوا، به خصوص آنهایی که متن تبلیغات را مینویسند، با ایجاد حس فوریت در مخاطب نرخ تبدیلشان را افزایش میدهند. مشتریهای بالقوه معمولا به این روش سریع پاسخ میدهند چرا که روانشناسی ثابت کرده است مشتریان، بیشتر از روی احساس تصمیم به خرید میگیرند تا تا بر اساس منطق. در این استراتژی علاوه بر حس اضطرار، حس کمیابی را هم باید به مخاطب بدهید.
تیترهایی که مرتبط با محتوا هستند هم میتوانند این حس را با ایجاد کنجکاوی که منجر به عمل فوری میشود ایجاد کنند. مانند:
- ببینید زمانی که قرص را در نوشابه انداخت چه اتفاقی افتاد!
- آخر این ویدیو از تعجب خشکتان خواهد زد.
اگر دقت کنید حتی اگر شما هم بودید روی تیترهای بالا کلیک میکردید.
Useful: تیتر کاربردی بنویسید.
آخرین قانون از قدم سوم، کاربردی بودن تیتر است. در واقع سه قانون قبل را اگر به کار بگیرید، اما کاربردی بودن را فراموش کنید نباید انتظار نتیجه خوب داشته باشید.
کاربردی بودن یعنی تیتر شما باید ارزشمند، کمک کننده، آگاهی دهنده، سودمند و … باشد. در یک کلام، سعی کنید در تیترتان به مخاطب این نوید را بدهید که قرار است این محتوا از بیخ مشکلش را حل کند.
اما چطور قانون 4U را در نوشتن تیتر جذاب به کار ببریم؟
- تیتر را قابل فهم بنویسید
- استفاده از صفات جذاب در تیتر
- مورد خطاب قرار دادن خواننده
تیتر را قابل فهم بنویسید
تیتر را طوری بنویسید که مخاطب برای فهمیدنش کلافه نشود. هدف تیتر ما این نیست که پیچیده و زیرکانه به نظر برسد بلکه هدف فقط این است که مخاطب روی آن کلیک کند.
به جای آن که متن را پیچیده بنویسید، سعی کنید در محتوایتان مسائل پیچیده را برای مخاطب آسان کنید. به قول آلبرت انیشتین:
“اگر نتوانی مسئلهای را به صورت ساده و بدون پیچیدگی توضیح بدهی، یعنی آن را به اندازه کافی یاد نگرفتهای.”
مثلا به جای:
“چگونه میتوان التهاب پوست بر اثر آب و هوای نامناسب را از بین برد؟”
بگویید:
“چطور میتوان از شر جوش و سایر بیماریهای پوست خلاص شد؟”
تیتر دوم کاملا واضح است و حجت را تمام میکند. اما تیتر اول را حتی باید دو بار خواند تا منظورش را متوجه شد.
تیتر اینطور نوشته شده: “اگر در سایه رییست گیر افتاده باشی، نمیتوانی سر پای خودت بایستی”
این تیتر حتی میتواند واضح تر و خواناتر هم نوشته شود. مثلا:
“چطور سر پای خودمان بایستیم و در سایه رییسمان گیر نیفتیم؟”
“چطور در محل کارمان به راحتی سرپای خودمان بایستیم؟”
استفاده از صفات جذاب در تیتر
صفات توانایی فوقالعادهای در جلب توجه مخاطب و نوشتن یک تیتر جذاب دارند. صفاتی مانند:
خندهدار، بامزه، رایگان، بدون زحمت، عجیب، قطعی و … که بیشمارند. (برای دسترسی به لیست کامل کلمات و صفات جذاب به مقاله … رجوع کنید)
صفاتی مانند “تماشایی” و “باحال” ، این تیتر را کلیک خور کردهاند.
مورد خطاب قرار دادن خواننده
اولین بار، دن کندی این تکنیک را پایهگذاری کرد. در این تکنیک، باید خوانندهمان را خطاب قرار بدهیم و مستقیم با او حرف بزنیم.
نیل پتل میگوید: “من از این تکنیک زیاد در تیترهایم استفاده میکنم و توجه کردهام تیترهایی که در آن از کلماتی مانند “تو” یا “شما” استفاده کردهام، نرخ اینگیجمنت (نرخ درگیری) بیشتری پیدا کرده است“
تیترهای زیر مثالهایی از این دست هستند:
“۴ روش برای اینکه وبلاگت را از شر هکرها نجات دهی”
“برای وبلاگنویسها: با همین یک وبسایت کلی ایده برای پستهایت خلق کن”
استفاده از فرمولهای آماده تیتر نویسی
عنوان و تیتر جذابی که برای محتوایتان مینویسید، دقیقا مانند نیروی جاذبه برای محتوا عمل میکند. هر چه این نیروی جاذبه را بیشتر کنید، مخاطبین بیشتری را سمت محتوایتان میکشانید و کلیک بیشتری دریافت میکنید.
اگر دانش تخصص کپیرایتینگ ندارید، فقط کافی است از فرمولهای آماده تیتر نویسی جذاب استفاده کنید و کلمه کلیدی خودتان را در آن بگذارید تا به تیترهای استثنایی برسید.تعدادی از این فرمولها:
- X اشتباهی که بیشتر مردم در مورد … میکنند
۱۱ اشتباهی که بیشتر مردم هنگام مصرف دارو انجام میدهند.
- توضیح …. (کلمه کلیدی) در کمتر از ۱۴۰ کلمه.
توضیح مینیمالیسم در کمتر از ۱۴۰ کلمه.
- بهترین متدهایی که در سال … (سال جدید) در مورد … یاد خواهید گرفت.
بهترین متدهایی که در سال ۱۴۰۰ که برای افزایش فالوور یاد خواهید گرفت
- قوانینی از … که تاریخ مصرفشان را از دست دادهاند.
قوانینی در معنای موفقیت که تاریخ مصرفشان را از دست دادهاند.
- چطور با کمتر از … (مثلا ۱۰۰ دلار) … را انجام بدهیم؟
چطور با کمتر از یک میلیون تومان خانهمان را تغییر دکوراسیون دهیم؟
استفاده از کلمات قدرتمند
منظور از کلمات قدرتمند، کلماتی هستند که از لحاظ روانشناسی، ذهن را تحریک میکنند و باعث پاسخهای احساسی میشوند. بازاریابان از این کلمات استفاده میکنند تا بتوانند مشتریان را هر چه سریعتر به خرید محصولشان ترغیب کنند.
صفاتی مانند: شگفت انگیز، جادویی، تماشایی، کمیاب، نایاب، سرنوشت ساز، انقلابی، حماسهآفرین و … .
اسمها و ترکیبهایی مانند: رسوایی، ناامیدی، سقوط، فروپاشی، لحظه آخر، همین لحظه، عجله، رازهای، حقههای، افسانه، هیس و …
یا افعال عملی و دعوت کننده مانند: اقدام کنید، بگیرید، بهره ببرید، به دست بیاورید، تصور کنید، افزایش دهید، بسازید، متوقف کنید، داشته باشید، جلوگیری کنید، استفاده کنید، حذف کنید، رها کنید و … .
همانطور که میبینید در این مقاله از نهایت یادگیری، از کلمه «خلاقانه» استفاده کردهایم که یکی از دلایلی است که باعث شده رتبه اول گوگل در عبارت کلیدی «ایده مسابقه اینستاگرامی» را به دست آورد.
ویروسی شدن محتوا با محرکهای احساسی در تیتر
جونا برگر، نویسنده معروف کتاب “مسری”، ۶ عامل مهم روانشناسی را در ویروسی شدن یک محتوا موثر میداند:
- ارزش اجتماعی: افراد معمولا علاقه به انتشار موضوعاتی دارند که آنها را با ارزش و خوب جلوه بدهد.
- احساسات: وقتی که فرد، دغدغه مسئلهای را داشته باشد حتما آن را منتشر میکند.
- عموم: زمانی که اکثر افراد یک کار غالب را انجام میدهند، دیگران هم از آنها تقلید میکنند.
- خلق ارزش برای دیگران: افراد، محتوا را به قصد کمک برای اطرافیانشان میفرستند.
- داستان سرایی: افراد عاشق محتواهای داستانی هستند و آن را برای اطرافیانشان هم میفرستند.
- محرکها: به قول جونا برگر، اگر چیزی در ذهنتان باشد، نوک زبانتان هم هست. به این معنی که اگر موضوعی, درگیری ذهنی شما باشد، حتما در مورد آن با دیگران حرف خواهید زد.
از طرف دیگر، نیل پتل، دیجیتال مارکتر معروف، ایجاد ۵ حس در مخاطب را عامل ویروسی شدن بیشتر محتوا میداند:
- کنجکاوی
- سرگرمی
- علاقه
- هیجان
- عدم قطعیت
نیویورک تایمز هم تحقیقی انجام داده است که در آن نوع محتواهایی که بیشتر افراد علاقه به بازنشر آن دارند بررسی شده است. جالب است بدانید که این محتواها شامل زیر بودند:
- محتواهایی که ارزشمند و سرگرم کننده باشند یا کسی را به عملی وادار و تشویق کنند.
- محتواهایی که نماد شخصیت درونی افراد، اعتقادات، ارزشها و مسائلی که به آن اهمیت میدهند باشند.
- اطلاعاتی که باعث ارتباط با افراد همفکر خودشان میشود .
- محتواهایی که به آنها حس این را بدهد که درگیر مسائل جهانی هستند.
اگر بتوانید حتی چند مورد از این نکات را در تیترتان به کار ببرید، مطمئن باشید که مخاطب نه تنها در نگاه اول روی محتوایتان کلیک میکند، بلکه آن را برای بقیه هم بازنشر میکند.
به مخاطبتان این احساس را بدهید که در برابر همتایان خودش فرمانرواست!
تیتر را طوری بنویسید که مخاطب را دانا جلوه بدهید. مخاطب شما نیاز دارد که حس کند موفق است و عضو کارآمدی از این دنیا است. یکی از بهترین روشها برای ایجاد این احساسات، القا کردن حس عدم قطعیت است. برای القا کردن حس عدم قطعیت هم، بهترین روش سوال پرسیدن است. در این روش معمولا مخاطب جواب سوال درون تیتر را میداند اما دچار شک میشود، پس روی تیتر کلیک میکند و وقتی دید پاسخی که حدس زده درست است احساس غرور میکند.
اما باید مراقب باشید، سوالهای مبهم نپرسید. تیتر شما باید سوالی باشد که جوابش کاملا واضح است. در بیشتر موارد، جواب تیتر باید “بله” یا “خیر” باشد. به همین کوتاهی و واضحی.
طبق تحقیقی که سایت Coschedule انجام داده است، تیترهای سوالی که جوابشان “بله” یا “خیر” است، نسبت به انواع دیگر سوالات ۲۵۵% نرخ کلیک بیشتری دریافت میکنند!
استفاده از ابزارهای عنوان نویسی
در این قسمت چند ابزار کاربردی به شما معرفی میکنیم که نوشتن تیتر جذاب با آنها بسیار آسان است. فقط کافیست کلمه کلیدیتان را به آنها بدهید و هزاران تیتر با ایدههای جالب تحویل بگیرید. البته این ابزارها به زبان انگلیسی هستند، اما میتوانید تیتر را از آنها بگیرید، به فارسی روان ترجمه کنید و برای خودتان استفاده کنید.
- ابزار Impact یکی از ابزارهای عالی است که میتوانید کلمه کلیدیتان را در آن وارد کنید و هزاران ایده از آن بگیرید. این ابزار کاملا رایگان است.
- ابزار HubSpot که میتوانید در آن نه تنها یک کلمه، بلکه چند کلمه کلیدی را همزمان وارد کنید و تیترتان را بر اساس آن کلمات تحویل بگیرید. این سایت بیشتر برای کسبوکارهای تخصصی کاربردی است.
- ابزار SeoPressor (این سایت) یکی از ابزارهای عالی است که در تولید تیترهای متنوع و به خصوص سئو-پسند، به شما کمک شایانی میکند.
- ابزار Protent به شما کمک میکند در حوزههای عمومی بهتر فعالیت کنید و هزاران تیتر از آن به دست بیاورید.
- ابزار Headline Analyzer Studio بسیار کاربردی است اما برای استفاده از آن ابتدا باید در آن ثبت نام کنید.
موفقیت تیتر را ارزیابی کنید
ارزیابی کردن جزو یکی از حیاتیترین کارهایی است که باید برای محتوایتان انجام بدهید. در واقع با ارزیابی تیتر میتوانید متوجه شوید که آیا این عنوان برای مخاطب جذاب بوده یا خیر؟ آیا دارید وقتتان را هدر میدهید یا در مسیر درستی هستید؟
روش اول ارزیابی، استفاده از معیارهای زیر:
پرس و جوی مشتریان : در ۲ ، ۳ ماه اخیر محتوای شما باعث شده که مخاطب از شما سوالی بپرسد؟ نیازی نیست سوال های پیچیدهای باشد. همین که از شما سوال کرده باشد یا در مورد آن موضوع حرف زده باشد کافیست. این مسئله، به شما سیگنال میدهد که کارتان درست است و دارید در جهت اهداف مشتری پیش میروید، فقط آن را بهینه کنید و پیشرفت بدهید.
آمار شبکههای اجتماعی: مخاطب برایتان کامنت میگذارد؟ لایک میکند؟ محتوا را منتشر میکند؟ اگر پاسخ مثبت است پس مسیر شما هم درست است. بیشتر شبکههای اجتماعی خودشان آمار را ارائه میدهند فقط کافیست یک چشمتان به آن باشد و استقبال از تیترهای مختلف را باهم مقایسه کنید.
فرمهای دیگر آمار: برای به دست آوردن آمار روشهای دیگری هم هست، مثل تعداد لینکهای طبیعی. لینکهای طبیعی بهترین انواع لینکسازی هستند چرا که دیگران آن را بدون چون و چرا به شما میدهند. این مسئله برای سئوی سایت حیاتی است و اتفاقا مستقیما با تیتر و محتوای ارزشمند شما در ارتباط است.
پاسخهای مستقیم مخاطب: بسیاری از تولیدکنندگان محتوا بعد از نشر پست، کامنتهایشان را میبندند. این کار بسیار اشتباه است. همه راههای ورودی را باز بگذارید تا بازخورد مخاطب را ارزیابی کنید.
روش دوم ارزیابی، ۴ سوال + نمره دهی
یکی از اولیهترین قدمهایی که باید برای نوشتن یک عنوان خوب برداریم، استفاده از ۴ سوال اساسی است که برای محتوای شما مثل ستون عمل میکنند. شما باید بتوانید به ۴ سوال اساسی پاسخ بدهید:
- آیا این موضوع دقیقا همان چیزی است که مخاطب عاشقش است و دوست دارد در موردش بیشتر بداند؟
- آیا عمیقا در مورد این موضوع تحقیق کردهاید و با دیگر مطالب در سطح اینترنت متفاوت است؟
- آیا کلمه کلیدتان را به درستی انتخاب کردهاید، طوری که بتواند برایتان ترافیک بلندمدت داشته باشد؟
- آیا عنوان شما کاربردی است و واقعا به “چرای” مخاطب جواب خواهد داد؟
حالا به پاسخ هر کدام از این سوالها یک نمره از ۱ تا ۳ بدهید. ( ۱ بهترین / ۳ بدترین)
حالا برای هر محتوایی که قبلا منتشر کردهاید یا قرار است در آینده منتشر کنید، به طور جداگانه به این ۴ سوال پاسخ بدهید و امتیازها را برای هر محتوا جمع کنید. با این کار میتوانید بهترین و بدترین عنوانهایتان را مشخص کنید.
روش سوم ارزیابی، تست A/B
اگر بین استفاده از چند مدل تیتر گیر افتادهاید و نمیدانید کدام را استفاده کنید، تست A/B میتواند به شما کمک بسیاری کند. روش کار تست A/B این طور است که شما دو تیتر را تقریبا یکسان مینویسید اما یک یا چند المان را در آن تغییر میدهید و بعد ارزیابی میکنید که کدام تیتر بهتر جواب داده است.
حرف آخر
با انجام دادن این ۹ مرحله و نوشتن یک عنوان کلیک خور، میتوانید ترافیک سایتتان را حتی تا ۵۰۰% افزایش بدهید. توصیه میکنم از مطالب کلاب اقای تبلیغات نیز برای نوشتن تیترهای جذاب کمک بگیرید.
نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیلتر کنه؟