تا به حال برایتان اتفاق افتاده که تبلیغات کنید اما نتیجهای که به دنبالش بودید را نگیرید؟ احتمالاً بسیاری از کسبوکارها، این اتفاق تلخ را تجربه کردهاند. به نظر شما چگونه با تبلیغات در مشتری انگیزه خرید ایجاد کنیم؟
تبلیغات از زمانهای دور وجود داشته است و افراد همیشه برای جلب توجه عموم دست به دامن این ابزار شدهاند؛ کسانی که با جار زدن در خیابانها و ترغیب رهگذران به خرید از آنها یا با پخش تراکت و … سعی داشتند محصولاتشان را ترویج کنند.در زمانهای قدیم، ارتباطات محدود بود و بازاریان به راحتی میتوانستند محصولات خود را بفروشند؛ اما امروزه در دنیای پیشرفته، متقاعد کردن افراد برای خرید خیلی سخت شده است. مردم آگاه هستند و در مورد چیزی که میخواهند بخرند کلی تحقیق میکنند. از طرف دیگر رقبای کسب و کارها نیز شده است! شما هر کالایی را در نظر بگیرید، متوجه میشوید که تعداد زیادی عرضهکننده دارد؛ این یعنی گزینههای زیادی پیش روی مشتریان شماست.
پس میبینیم که تبلیغات یکی از ابزارهای مهم بازاریابی است که میتواند بر روی رفتار و تصمیمگیری مشتریان تأثیر بگذارد. اما چگونه میتوانیم تبلیغاتی طراحی کنیم که در مشتریان انگیزه خرید ایجاد کند؟ در این مقاله به پنج راهکار اصلی برای این هدف میپردازیم.
چگونه با تبلیغات در مشتری انگیزه خرید ایجاد کنیم؟
با تبلیغات مشتریان بالقوه را به خرید محصول یا خدمات خود ترغیب کنید. اما برای ایجاد انگیزه خرید در مشتریان، باید به چند نکته توجه کنید:
۱. در تبلیغات به نیازها و انگیزههای مشتریان پاسخ دهید.
مشتریان محصولات و خدمات را برای برآورده کردن نیازها و انگیزههای خود میخرند. بنابراین، تبلیغات باید به این نکته توجه کند و به مشتری نشان دهد که چگونه میتواند با خرید از ما، نیازها و انگیزههای خود را رفع کند. برای مثال، اگر ما یک محصول آرایشی میفروشیم، باید در تبلیغات به مشتری بگوییم که چگونه این محصول میتواند زیبایی، اعتماد به نفس و جذابیت او را افزایش دهد. یا اگر ما یک محصول آموزشی میفروشیم، باید در تبلیغات به مشتری بگوییم که چگونه این محصول میتواند دانش، مهارت و شایستگی او را بالا ببرد.
مخاطبان هدف خود را بشناسید و بر اساس نیازها و علایق آنها پیامهای تبلیغاتی طراحی کنید.
۲. به مشتری نشان دهید ارزش اضافهای برای او ایجاد میکنید.
مشتریان همیشه به دنبال بهترین معامله هستند و میخواهند بیشترین ارزش را با کمترین هزینه بگیرند. بنابراین، تبلیغات باید به مشتری نشان دهد که چرا محصول یا خدمت ما از رقبا بهتر است و چه مزایایی برای او دارد. برای مثال، اگر ما یک محصول کتابخوانی میفروشیم، باید در تبلیغات به مشتری بگوییم که چگونه این محصول میتواند به او کمک کند تا کتابهای بیشتری را در کمترین زمان بخواند، یا چگونه این محصول میتواند به او امکان دسترسی به کتابهای جدید و مورد علاقهاش را بدهد.
از مزیت رقابتی خود بهعنوان برگ برنده استفاده کنید و نشان دهید که چرا محصول یا خدمت شما بهتر از رقباست. در واقع باید ارزش اضافهای که برای آنها ایجاد میکنید را مشخص کنید.
۳. یک کاراکتر مستقل و احساس برای برند خود تعیین کنید.
برند یک هویت است که مشتریان با آن ارتباط برقرار میکنند و به آن اعتماد میکنند. بنابراین، تبلیغات باید به مشتری نشان دهد که برند ما چه کاراکتر، شخصیت و ارزشهایی دارد و چگونه با نیازها و انگیزههای او همخوانی دارد. برای مثال، اگر ما یک محصول سلامتی میفروشیم، باید در تبلیغات به مشتری بگوییم که برند ما چقدر به سلامتی و رفاه او اهمیت میدهد و چگونه با استفاده از محصول ما میتواند یک زندگی سالم و شاد داشته باشد.
تصویری از برند خود در ذهن مشتری ایجاد کنید که با ارزش ها و هویت برند شما هماهنگ باشد. بعبارتی یک کاراکتر مستقل و احساس برای برند خود تعیین کنید.
۴. در زمان مناسب و برای مخاطب مناسب تبلیغ کنید.
تبلیغات باید در زمانی که مشتریان در حال تصمیمگیری هستند یا به دنبال یک محصول یا خدمت هستند، به آنها نمایش داده شود. همچنین، تبلیغات باید برای مخاطبانی که با محصول یا خدمت ما مرتبط هستند یا میتوانند مرتبط شوند، طراحی شود. برای مثال، اگر ما یک محصول موبایل میفروشیم، باید در تبلیغات به مشتری بگوییم که چرا این محصول برای او مناسب است و چه ویژگیها و قابلیتهایی دارد. همچنین، باید تبلیغات را در کانالهایی که مشتریان ما از آنها استفاده میکنند، مانند شبکههای اجتماعی، وبسایتها، اپلیکیشنها، پادکستها و غیره، پخش کنیم.
در رسانههای متنوعی تبلیغ کنید تا به مخاطبان بیشتری دسترسی داشته باشید؛ البته مطمئن شوید که پیام شما به مخاطبان مورد نظر شما میرسد. یعنی در زمان مناسب و برای مخاطب مناسب تبلیغ کنید.
۵. با داستانسرایی، تخفیف و پاداش احساسات مخاطب را برانگیزید.
احساسات مشتریان را تحریک کند و باعث شود که با برند ما همدلی کنند. برای مثال، اگر ما یک محصول سفری میفروشیم، باید در تبلیغات به مشتری بگوییم که چگونه این محصول میتواند به او تجربههای جدید و خاطرهانگیز بدهد و چه داستانهایی را میتواند با دوستان و خانوادهاش به اشتراک بگذارد. همچنین، باید تبلیغات را با تخفیفها و پاداشهایی همراه کنیم که مشتری را تشویق کنند تا سریعتر و بیشتر از ما خرید کنند. برای مثال، میتوانیم به مشتری بگوییم که اگر تا یک هفته دیگر از ما خرید کند، یک بلیط رایگان یا یک تور ویژه دریافت میکند.
با داستانسرایی در تبلیغات، برگزاری کمپینهای تخفیفاتی و مسابقات و اعطای پاداش احساسات مخاطب را برانگیزید.
پیشنهاد میکنم برای انجام تبلیغات مؤثرتر” چگونه یک تبلیغات زود بازده و مؤثر اجرا کنیم؟ ” را مطالعه کنید.
نکات مهم برای ایجاد انگیزه خرید در مشتری
در این مقاله، با شما در مورد چگونگی ایجاد انگیزه خرید در مشتریان با تبلیغات صحبت کردیم. اما تبلیغات فقط یک بخش از فرآیند بازاریابی است. برای موفقیت در بازار رقابتی امروز، شما باید به عوامل دیگری هم توجه کنید. مانند:
- کیفیت محصول یا خدمت خود را افزایش دهید و به مشتریان خود ارائه دهید.
- رابطهای قوی و مستمر با مشتریان خود برقرار کنید و به نیازها و انتظارات آنها پاسخ دهید.
- از بازخورد مشتریان برای بهبود محصول یا خدمت خود استفاده کنید و مشکلات را سریعاً حل کنید.
- از روشهای نوین و خلاقانه برای ارتقاء برند و افزایش شناخته شدن استفاده کنید.
- از فناوریهای جدید و ابزارهای دیجیتال برای افزایش دسترسی و تعامل با مشتریان بهره بگیرید.
با انجام این کارها، شما میتوانید مشتریان راضی و وفاداری داشته باشید و سهم بازار خود را افزایش دهید.
مقاله پیشنهادی: تبلیغ نویسی ( هنر ترغیب مشتری )
حرف آخر
برای ایجاد انگیزه خرید در مشتری و فروش محصولاتتان باید تبلیغ کنید؛ یا بهتر بگویم برای پول درآوردن، باید پول خرج کنید. سرمایهگذاری مناسب در تبلیغات میتواند بازدهی بالایی داشته باشد و کسب و کار شما را رشد دهد. اجازه ندهید که بودجه، بر مدیریت کمپین تبلیغاتی شما اثر بگذارد. برنامهریزی و ارزیابی کمپینهای تبلیغاتی خود را به طور مداوم انجام دهید و از روشهای اندازهگیری و بهبود عملکرد استفاده کنید.
علاوهبر این سعی نکنید برای همه جذاب باشید. تمرکز خود را بر روی مشتریان وفادار و پتانسیل خود بگذارید و پیامهای تبلیغاتی خود را برای آنها شخصیسازی کنید.
یادتان باشد تبلیغات فقط آغاز ماجراست. شما باید اثربخشی تبلیغات خود را به طور مداوم ارزیابی و بهبود ببخشید. برای این کار، میتوانید از ابزارهای اندازهگیری و آنالیز موجود استفاده کنید و بازخورد مشتریان را در نظر بگیرید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ترندهای تبلیغات و ترفندهای ایجاد انگیزه خرید در مشتری در ربات کلاب آقای تبلیغات عضو شوید.
نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیلتر کنه؟