تبلیغ نویسی: هنر ترغیب مشتری

تکنیک های تبلیغ نویسی

برای دریافت مشاورۀ تبلیغات همین حالا تماس بگیرید.

شاید برای شماهم پیش آمده باشد، که به تبلیغ یک کالایی نگاه کنید و آن را بخرید! در حالیکه اصلاً به آن کالا نیاز نداشتید.
به نظرتان چه چیزی در این تبلیغ باعث شده است که علی رغم عدم نیاز به کالای مربوطه، آن را بخرید؟

بدون شک همان متن تبلیغاتی قانع کننده است، که طوق خرید را به گردن شما انداخته است!

این تکنیک را در مارکتینگ تبلیغ نویسی می‌گویند. در این مقاله می‌خواهم در مورد تبلیغ نویسی و نحوهٔ نوشتن متن تبلیغاتی تأثیرگذار صحبت کنیم.

مقاله پیشنهادی:‌ کلمات تاثیرگذار در تبلیغات را بشناسید.

تبلیغ نویسی چیست؟

تبلیغ نویسی یا کپی‌رایتینگ ( copywriting )، هنر استفادهٔ خلاقانه از کلمات برای نوشتن یک پیام تبلیغاتی است.

این پیام می‌تواند شعار، متن تبلیغاتی یا هر نوع محتوای دیگری باشد که هدف آن متقاعدکردن مخاطب به انجام یک عمل مشخص (مانند خرید یک محصول) است.

در تبلیغ نویسی، هدف اصلی ایجاد یک ارتباط عاطفی قوی کلامی ( البته نامحسوس ) با مخاطب است. این ارتباط به مخاطب اطمینان می‌دهد که شما نیازها و دغدغه‌های او را درک می‌کنید و بهترین راه حل برای مشکلات او را ارائه می‌دهید. به عبارتی دیگر، در تبلیغ نویسی، به جای تمرکز بر جیب مشتری، باید به قلب و احساسات او توجه کنیم. در نهایت او را متقاعد کنیم که ما متوجه نیاز یا دغدغهٔ او هستیم و محصول ما بهترین گزینه برای حل مشکل او است.

یکی از مهارت‌های کلیدی در تبلیغ نویسی، توانایی استفاده از کمترین تعداد کلمات برای ایجاد بیشترین تأثیر در تصمیم‌گیری مخاطب است. بنابریان روی تک تک کلماتی که می‌نویسید، خوب فکر کنید.

به عنوان مثال، به جای نوشتن یک متن ده صفحه‌ای درباره ویژگی‌ها، مزایا و کاربردهای یک محصول، باید تمام این اطلاعات را در چند کلمه به مخاطب نشان دهید.

در تبلیع نویسی اصل مطلب را در چند کلمه به مخاطب نشان می‌دهید؛ این رویکرد به مخاطب اجازه می‌دهد تا سریعاً و به آسانی مزایای محصول یا خدمات شما را درک کند.

یک مثال

فرض کنید قرار است با تبلیغات، فرهنگ مطالعه کتاب را در بین جوانان جا بیندازید.

یک راهش این است که بگویید:

«با مطالعه کتاب، دانش و فرهنگ عمومی شما افزایش می‌یابد.»

این مقاله را حتما بخوانید
تبلیغات در انواع گروه‌های تلگرام چگونه انجام می‌شود؟

و اما راه دوم…

«کتاب بخوان تا دنیا را بشناسی!»

قطعاً، روش دوم با جذابیت، گیرایی و تأثیرگذاری بیشتری همراه است و قابلیت اقناع عمیق‌تری دارد. این دقیقاً همان چیزی است که در تبلیغ نویسی به کار می‌بریم.

در روش اول، فقط به فواید مطالعه کتاب اشاره شده است. اما در روش دوم، با استفاده از یک جمله چالش برانگیز و هوشمندانه، جوانان تشویق می‌شوند تا کتاب بخوانند. این روش، با ایجاد یک تصویر ذهنی قوی سعی دارد به طور مؤثری فرهنگ کتاب‌خوانی را ترویج دهد.

تبلیغ نویسی چیست؟

توصیه می‌کنم مقاله “ کپی رایتینگ چیست؟ کپی رایتر کیست؟ ” را نیز مطالعه کنید.

فرایند تبلیغ نویسی (نحوهٔ نوشتن متن تبلیغاتی )

تبلیغ نویسی، فرایندی است که در آن یک پیام تبلیغاتی خلاقانه و موثر طراحی می شود تا محصولات یا خدمات یک سازمان را به مشتریان بفروشد.

این فرایند شامل تحقیق، نوشتن، ویرایش و بازبینی است.

تحقیق

هر تبلیغ نویسی موفق نیازمند تحقیق است. باید در مورد محصول، بازار هدف، رقبا و جنبه های دیگری که می تواند تاثیر بگذارد، اطلاعات کافی کسب کنید.

نوشتن

بعد از تحقیق، باید یک پیام تبلیغاتی قوی بنویسید. این پیام باید مشتری را جذب کند و او را ترغیب به خرید کند.

ویرایش و بازبینی

پس از نوشتن، باید متن خود را ویرایش و بازبینی کنید. این مرحله اطمینان حاصل می کند که پیام شما روان، خلاقانه و موثر است.

تبلیغ نویسی یک هنر است که با تمرین و تجربه بهتر می شود. با استفاده از این روش، می توانید تبلیغاتی را ایجاد کنید که مشتریان را جذب و به خرید ترغیب کند.

با خواندن تعریف تبلیغ نویسی، به احتمال زیاد متوجه تفاوت بین تبلیغ نویسی و تولید محتوا شده‌اید. در ادامه این مطلب در مورد این تفاوت بیشتر شرح خواهم داد. پس تا انتهای این مطلب همراه من باشید!

تفاوت تبلیغ نویسی با تولید محتوا

تفاوت تبلیغ نویسی با تولید محتوا

تبلیغ نویسی و تولید محتوا ارتباط نزدیکی با هم دارند؛ اما مرز بین آن‌ها کاملاً مشخص است.

در تولید محتوا، هدف ما خلق فرم مشخصی از محتوا (پادکست، پست‌بلاگ، ویدئو و…) و انتشار و توزیع آن در کانال‌های مختلف است.

ما در تولید محتوا بیشتر بر روی جذب مشتریان بالقوه و آگاهی‌بخشی تمرکز می‌کنیم و با آموزش و افزایش دانش آن‌ها از طریق خلق یک محتوای مفید و به‌دردبخور، در تصمیمات و رفتار خرید مشتری تاثیر می‌گذاریم.

این مقاله را حتما بخوانید
قیمت تبلیغات در اینستاگرام چگونه محاسبه می شود؟ - ریدایرکت شد

مثلاً اگر محصول ما روغن خوراکی غنی‌شده با ویتامین دی است، یک پست ۱۵۰۰ کلمه‌ای می‌نویسیم و از ویژگی‌ها، موارد استفاده و مزایای آن نسبت به روغن‌های دیگر بازار می‌نویسیم.

در کنار ارائهٔ محتوای مفید و آموزش مخاطب، سعی می‌کنیم احساس نیاز به چنین محصولی را در او بیدار می‌کنیم.

در این طرف ماجرا، یعنی در تبلیغ نویسی، تمرکز ما روی ترغیب مشتری به انجام عملی مشخصی (مثل خواندن همان مقالهٔ ۱۵۰۰ کلمه‌ای!) است. به عبارتی، تبلیغ نویسی بیش از هر چیزی روی تبدیل مخاطب مانور می‌دهد!

اما فرض کنید هدف شما ترغیب مخاطب به خرید محصول است؛ پس به‌حای نوشتن چند محتوا و هزاران کلمه، از کلمه و یک شعار کوتاه و جذاب مثل «اولین دی‌دار را به خاطر بسپار!» استفاده می‌کنیم.

اگر بخواهیم کمی تخصصی‌تر به این موضوع نگاه کنیم، باید بگوییم تولید محتوا برای بالای قیف است و کپی رایتینگ بیشتر در پایین قیف (انجام عملی مشخص).

از طرفی هم در تبلیغ نویسی، از تکنیک‌های مختلف روان‌شناسی بهره می‌بریم؛ یعنی باید بدانیم چگونه احساسات مخاطب را هدف بگیریم تا به انجام اقدام موردنظرمان (مثلاً‌خرید) ختم شود.

اما برای تولید محتوا، بیشتر به اطلاعات و داده‌های مفید نیاز و با تجزیه‌وتحلیل بازار و تحقیق کلمات کلیدی سروکار داریم.

مقاله پیشنهادی: اصول نوشتن تیتر جذاب برای محتوایتان را می‌دانید؟!

کلمات در تبلیغ نویسی

به نظرتان چرا هنر تبلیغ نویسی به وجود ‌آمد؟

تبلیغ نویسی چه مزایایی دارد؟ ( اهمیت تبلیغ نویسی)

یک لحظه خودتان را جای مخاطب بگذارید؛ شما با خواندن یک متن تبلیغ کلیشه‌ای و تکراری که هیچ اثری از خلاقیت در آن دیده نمی‌شود، برای خرید یا انجام اقدام خواسته‌شده ترغیب می‌شوید؟

معلوم است که نه!

پاتریک را که فراموش نکرده‌اید؟ دیدید که نه‌تنها ترغیب نشد، بلکه حس بدی هم گرفت.

شما حتی اگر بهترین محصول دنیا را هم داشته باشید، در نهایت این کلمات هستند که در صفحات فروش وب‌سایت یا تبلیغات، مردم را متقاعد می‌کنند تا چیزی را که می‌فروشید، بخرند؛ پس اگر نتوانید یک متن تبلیغ خوب بنویسید که مخاطب را متقاعد کند، فروشی هم در کار نخواهد بود؛ به همین سادگی!

این مقاله را حتما بخوانید
پیج عکاسی را چگونه تبلیغ کنیم؟

البته همین جا هم داخل پرانتز تاکید کنیم که تبلیغ نویسی فقط برای فروش محصول نیست! کل داستان این است که شما مخاطب را به انجام کاری ترغیب کنید؛ مثلاً‌خرید محصول یا کلیک روی سایت در صفحهٔ نتایج جست‌وجو!

نوشتن یک متن تبلیغ خوب مثل پختن قورمه‌سبزی است! هرکسی از پس نوشتن آن بر نمی‌آید؛ اما اگر با قلق‌ها و فوت کوزه‌گیری آن آشنا شوید، حتماً یک متن تبلیغ جاافتاده و جذاب خواهید داشت!

نوبتی هم باشد، نوبت یادگیری اصول تبلیغ نویسی است!

چند نکته مهم در تبلیغ نویسی

تک‌تک این مراحل، پایه و اساس نگارش متن تبلیغ به شمار می‌آیند و نمی‌شود موقع نوشتن کپی، یکی از آن‌ها را رد کنید یا از قلم بیندازید؛ پس اگر می‌خواهید متن تبلیغ خوبی بنویسید، قدم‌به‌قدم با ما جلو بیایید:

۱. هدف خودتان را مشخص کنید

اولین قدم برای شروع هر کاری حتی تبلیغ نویسی، تعیین هدف است. شما باید بدانید که از تبلیغات دقیقاً چه می‌خواهید و مشتری با خواندن این متن، قرار است چه پیامی را دربارهٔ محصول یا برند شما دریافت کند و چه کاری انجام دهد.

با تعیین هدف، چارچوب کلی متن تبلیغ دست‌تان می‌آید.

 به‌طور کلی، شما باید بدانید هدفتان از نوشتن این متن چیست. مخاطب محصول را بخرد؟ فرم پر کند؟ روی چیزی کلیک کند؟ با شما تماس بگیرد؟ وقتی بدانید قرار است چه کاری انجام دهد، راحت‌تر می‌توانید احساسات او را هدف بگیرید!

۲. مخاطب خودتان را بشناسید

تا وقتی که نمی‌دانید خواننده و مخاطب هدف کیست و اصلاً به پیشنهاد شما نیاز دارد یا نه، انتظار تاثیرگذاری و جلب توجه او را هم نداشته باشید!

متن تبلیغ شما برای متقاعدکردن مخاطب نوشته می‌شود؛ پس باید شناخت کاملی از نیازها و نحوهٔ پاسخ‌گویی به آن‌ها، دغدغه‌ها، مشکلات و ویژگی‌های جمعیت‌شناختی و رفتاری مخاطبان داشته باشید.

شما می‌توانید از داده‌ها و اطلاعات خود مثل اطلاعات وب‌سایت (گوگل آنالیتیکس و هاتجر) و اینستاگرام (اینسایت) هم استفاده کنید. مصاحبه و حتی نظرسنجی هم برای شناخت مخاطب هدف و نیازهای او مفیدند.

 مخاطب‌تان را طوری بشناسید که انگار می‌توانید ذهن او را بخوانید! آن وقت، متقاعدکردن او برای انجام اقدام مدنظر شما مثل آب‌خوردن است!

۳. مزایا و ویژگی‌های محصول یا خدمت را مشخص کنید

یک سؤال از شما داریم! چه چیزی در یک آهنگ باعث می‌شود که شما شیفتهٔ آن شوید و در طول روز، چند بار به آن گوش کنید؟

این مقاله را حتما بخوانید
چگونه هزینه تبلیغات در اینستاگرام را کاهش دهیم؟

احتمالاً یک ترانهٔ خوب، ریتم جذاب یا یک ویژگی خاصی که آن را از آهنگ‌های دیگر برای شما متمایز و شایستگی حضور در پلی‌لیست‌تان را پیدا می‌کند!

مشتریان هم در محصولات و خدمات شما دنبال ویژگی‌ها و مزایایی هستند که ارزش هزینه‌کردن (چه هزینهٔ مادی و چه معنوی مثل صرف وقت و انرژی) داشته باشد؛ پس باید محصول‌تان را هم به‌خوبی بشناسید.

وقتی بدانید چه چیزی محصول شما را از نمونه‌های مشابه متمایز می‌کند، در تبلیغ نویسی با روش‌های مختلف روی همان ویژگی‌ها و مزیت‌ها مانور می‌دهید و تاثیرگذاری متن تبلیغ را بالا می‌برید.

توصیه: بیشتر از ویژگی‌ها، حواستان به مزیت‌ها جمع باشد؛ چون قبل از اینکه ویژگی‌های محصول شما برای مردم مهم باشد، می‌خواهند ببینند این محصول چه نفعی برای آن‌ها دارد. به زبان ساده‌تر، ویژگی محصول شما چه دردی از آن‌ها دوا می‌کند!

کپی رایتینگ چیست

۴. عنوان جذابی بنویسید

دیوید ایگلوی می‌گوید:

تعداد افرادی که عنوان را می‌خوانند، ۵ برابر کسانی است که کل متن را می‌خوانند.

مخاطب حوصله و وقت خواندن یک طومار بلند را ندارد و چند ثانیه بیشتر برای خواندن یک متن وقت نمی‌گذارد؛ آن هم نه خواندن خط‌به‌خط؛ بلکه یک نگاه کلی به‌ عنوان و خواندن چند کلمهٔ اول آن!

پس سرنوشت دیده‌ شدن یا نشدن تبلیغ شما به تیتر یا عنوان آن گره خورده است. اگر عنوان تبلیغ به‌قدر کافی جذاب و ترغیب‌کننده باشد،‌ شانس بیشتری هم برای خوانده‌شدن ادامهٔ متن دارید.

تیترهایی که حس فوریت و کنجکاوی را در مخاطب بر می‌انگیزند، عناوین متناقض و سؤالی معمولاً خیلی جواب می‌دهند. به نمونه‌های زیر دقت کنید:

  • ۶ روش عالی برای سرپانگه‌داشتن کسب‌وکار؛
  • با این ۱۴ تکنیک، جزو صدرنشین‌های گوگل شوید!
  • خرید فالوور ممنوع! ۳ روش تضمینی برای افزایش واقعی فالوورها؛
  • در این ۱۲ حالت، ورزش آسیب جدی به شما می‌زند!
  • ۳۲ درصد سود، بالاترین نرخ سود مشارکت بیمه عمر!
  • چگونه مشتری را از دل چت آنلاین بیرون بکشیم؟
  • ۶ خوراکی مفید برای ازپادرآوردن سرماخوردگی.

۵. حفظ سادگی! (برای یک دوست بنویسید)

لقمه را بیهوده دور سر خودتان و مخاطب نچرخانید!

این مقاله را حتما بخوانید
تبلیغات ریتارگتینگ چگونه به افزایش فروش کمک می کند؟

سعی کنید خیلی مختصر و مفید و با ساده‌ترین کلمات، منظورتان را برسانید؛ طوری که انگار می‌خواهید با دوست‌تان حرف بزنید.

توضیحات اضافه و طولانی و حاشیه‌رفتن در متن تبلیغ، نه‌تنها فهم پیام را ساده نمی‌کند، بلکه خواندن آن را سخت و حوصله‌سربر می‌کند؛ پس با اصطلاحات عجیب‌وغریب و تخصصی، مخاطب را دل‌سرد نکنید!

نکتهٔ مهم: از کلمات قلمبه‌سلمبه و بیش از حد رسمی استفاده نکنید؛ ولی از آن طرف بام هم نیفتید و جانب تعادل را حفظ کنید!

۶. مخاطب را به انجام عملی مشخص دعوت کنید

تکلیف مخاطب را روشن کنید!

یک تبلیغ خوب و استاندارد از سه بخش تشکیل می‌شود:

  • عنوان: توجه مخاطبان را جلب می‌کند؛
  • توضیحات: محصول یا خدمات شما را معرفی می‌کند؛
  • کال‌تواکشن (CTA): مخاطبان را به انجام عملی دعوت می‌کند.

CTA اسکلت متن تبلیغ شما را کامل می‌کند. شما تبلیغ می‌نویسید که مخاطب را به انجام کار خاصی ترغیب کنید؛ پس خواسته‌تان را واضح و مشخص بیان و مخاطب را به انجام آن دعوت کنید.

این خواسته می‌تواند هرچیزی مثل ثبت‌نام در سایت یا خرید محصول باشد.

۷. متن خود را تصحیح کنید

وجود غلط‌های املایی و نگارشی در متن تبلیغ، همهٔ زحمات شما را بر باد می‌دهد!

شاید فکر کنید یک اشتباه تایپی کوچک، تاثیری در کل متن ندارد؛ اما بدانید و آگاه باشید که هر ایراد جزئی در متن‌تان، مستقیماً در تصویر برند و اعتبار شما تاثیر منفی می‌گذارد.

قبل از انتشار متن، حتماً آن را چند بار بررسی کنید و اگر ایرادی داشت، رفع کنید. توصیه می‌کنیم از دیگران هم کمک بگیرید؛ چراکه دو چشم برای یافتن اشتباه‌های احتمالی کافی نیست!

خب، اصول تبلیغ نویسی را هم که یاد گرفتیم؛ حالا برویم سراغ مهم‌ترین بخش این مقاله و با تکنیک‌هایی که به متن تبلیغ شما عمق و غنا می‌بخشد، آشنا شویم.

کلمات در تبلیغ نویسی

این مطلب ادامه دارد ( در ادامه این مطلب اصول تبلیغ نویسی را بررسی خواهیم کرد)‌

مقاله پیشنهادی: ۱۱ ایده تبلیغ نویسی در متن تبلیغاتی

حرف‌مان به آخر نرسیده است! اما یک توصیه دارم!

برای افزایش آگاهی‌تان درباره ترندهای محتوانویسی، تبلیغات و تبلیغ نویسی مطالب ربات کلاب آقای تبلیغات را از دست ندهید!

برای آشنایی بیشتر با نکات و ترندهای تبلیغاتی بر روی پلتفرم تلگرام در کانال آقای تبلیغاتی عضو شوید.

Picture of  حدیث شجاع زاده
حدیث شجاع زاده

میلیون‌ها بار تلاش کردم تا به هدفم نزدیک بشم و این داستان همچنان ادامه داره...
نویسنده، سئوکار تیم تحریریه شویراد

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − چهارده =