در این روزهای فیلترینگ اینترنت در کشورمان، افزایش سرعت وای فای خانگی یا سرعت اینترنت گوشی های موبایل دغدغه درصد زیادی از افراد جامعه شده است.
پایین بودن سرعت وای فای خانگی دلایل مختلفی می تواند داشته باشد؛ روتر شما ممکن است قدیمی باشد یا در جای مناسبی قرار نگرفته باشد و یا مشکلی در تنظیمات آن پیش آمده باشد. برخی مواقع ممکن است با ری استارت کردن مودم( روتر) مشل کندی اینترنت شما به راحتی حل شود. اما یکی دیگر از دلایل کند بودن سرعت اینترنت وای فای میتواند مربوط به کاهش پهنای باند باشد.
امروزه اینترنت مهمترین بخش، از زندگی هر شخص است و به نوعی بخش عمده ای از فعالیت های روزمره هر فردی وابسته به اینترنت است. به همین دلیل کند بودن سرعت اینترنت، که اغلب متوجه شبکه وای فای خانگی است، می تواند بسیار عذاب آور باشد.
در این مقاله قصد داریم دلایل و روش های کاربردی افزایش سرعت وای فای خانگی(سرعت اینترنت مودم) از قبیل کد مخفی افزایش سرعت اینترنت و بهترین تنظیمات را به شما آموزش دهیم.تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
مقاله پیشنهادی: آموزش راه اندازی اینترنت استارلینک
چند راهکار کاربردی برای افزایش سرعت وای فای خانگی
اگر سرعت اینترنت شما نیز کند است، با یکی از روش های زیر می توانید تا حدودی سرعت شبکه وای فای تان را بهینه کنید.
ریبوت کردن (ری استارت)روتر
روترهای جدید نیازی به روشن و خاموش کردن منظم ندارند ولی در صورت کاهش سرعت اینترنت میتوان این کار را انجام داد. برای این کار لازم است یا به صورت دستی و یا به صورت اتوماتیک روتر را ریبوت کرد. برای ریبوت اتوماتیک میتوان وارد فریمور روتر شده و سپس آن را برای ریبوت اتوماتیک زمان بندی کرد.
قرار دادن روتر در جای مناسب
هیچگاه روتر را در جای نامناسب و یا نقاط کوری مانند گوشه اتاقها و یا جاهایی که مودم نتواند به کل خانه سیگنال برساند قرار ندهید. اگر در نزدیکی روتر، لوازم الکتریکی مانند تلویزیون، تلفن، سیم برق، مانیتور و… قرار داشته باشد، باعث کاهش کیفیت سیگنال شده و سرعت اینترنت را کاهش میدهد.
همچنین برای داشتن کیفیت سیگنال بالاتر، مودم را از حداقل یک متر بالاتر از سطح زمین قرار داده و آن را در فضاهای بسته مانند داخل کمد و… نگذارید. پس برای افزایش سرعت اینترنت وای فای، مودم وایرلس را در این گونه مکانها قرار ندهید. در پیدا کردن بهترین نقطه برای نصب مودم میتوانید از نرم افزار WI-FI Analytics استفاده کنید.
استفاده از تقویت کننده آنتن مودم
اگر از یک مودم قدیمی و میخواهید افزایش سرعت مودم tp link را سریعتر انجام دهید. استفاده میکنید ممکن است که دستگاه شما نتواند امواج را به خوبی انتقال دهد همین موضوع میتواند باعث کند شدن سرعت اینترنت شده و باعث عصبانیت شما شود. برای این کار شما میتوانید از یک تقویت کننده امواج آنتن استفاده کرده و سرعت اینترنت وای فای خود را افزایش دهید.
تغییر فرکانس مودم ( روتر)
جهانی که ما در آن زندگی میکنیم مملو از انواع و اقسام سیگنالهایی است که ما به آنها توجه نمیکنیم. این سیگنالها اغلب با فرکانس وای فای تداخل ندارد اما به هر حال نویز محسوب میشوند. حذف تمام این فرکانسهای اضافی امکان پذیرش نیست اما باز هم میشود درصد کمی از آنها را حذف کرد. یکی از دستگاههایی که میتواند نویز زیادی را در اطراف ما ایجاد کند مایکروویو است.
این دستگاه فرکانسی را با طول موج ۲.۴۵ گیگاهرتز از خود ساطع میکند. این فرکانس بسیار به طول موج ۲.۴ گیگاهرتز امواج وای فای نزدیک بوده و اگر دقت کرده باشید هنگام استفاده از مایکروویو سرعت وای فای کاهش مییابد. دستگاههای بلوتوثی نیز در همین طول موج فعالیت داشته و باعث تداخل فرکانس و ایجاد نویز بر روی امواج وای فای میشوند. پس بهتر است برای خلاص شدن از این امواج مزاحم وارد تنظیمات روتر شده و طول موج فرستنده را از ۲.۴ گیگاهرتز به ۵ گیگاهرتز تغییر دهید. با این کار از شر بسیاری از نویزهای مزاحم خلاص میشوید.
کم کردن تعداد دستگاههای متصل به روتر
پهنای باندی شرکت سرویس دهنده اینترنت به شما ارائه میدهد حجم محدودی دارد و هنگامی که تعداد معینی دستگاه به روتر شما متصل شد سرعت اینترنت شما پایین میآید. هنگامی که شما با گوشی همراهتان در اینترنت مشغول گشت زنی هستید همزمان کنسول بازی برادرتان در حال دانلود آخرین آپدیتهای بازی مورد علاقه اش است و همچنین تلویزیون هوشمند خانه شما در حال پخش یک فیلم آنلاین است خود به خود پهنای باند اینترنت شما اشغال شده و سرعت اینترنتتان پایین میآید.
برای جلوگیری از این اتفاق میتوانید وارد بخش QoS روتر خود شده و اولویت استفاده از ترافیک اینترنت را برای دستگاه هایتان معین کنید. این کار مانع از اشغال بیهوده پهنای باند اینترنت شما شده و باعث افزایش سرعت اینترنتتان میشود.
استفاده از ریپیتر یا بوستر (تقویت کننده وای فای)
در جاهایی که مودم یا روتر شما سیگنال ضعیفی داشته باشد شما میتوانید از یک ریپیتر یا بوستر سیگنال استفاده کنید. این قطعه باعث تقویت سیگنال روتر شما شده و میتوانید آن را در جایی که سیگنال ضعیف است و به اصطلاح نقطه کور خانه است نصب کنید.
بهینه سازی تنظیمات کانال روتر
در بعضی موارد تنظیمات نرم افزاری وجود دارد که می تواند شبکه وایفای را بهبود بخشد. برای تنظیم نرم افزاری روتر معمولا باید آدرس آی پی مشخصی را در مرورگر وب وارد کنید. برای فهمیدن آدرس آی پی، پنل پشتی روتر را نگاه کنید یا نام روتر را در اینترنت جستجو کنید.
وقتی وارد تنظیمات شدید، دو چیز مهم را می توانید امتحان کنید. یکی تغییرکانالی است که روتر روی آن کار می کند. این مورد برای روترهای جدید کمتر مشکل ساز است اما روترهای قدیمی تر اغلب با هم تداخل می کنند؛ مخصوصا در نواحی شلوغ شهری با شبکه های زیاد و تغییر کانال فرکانس می تواند راه حلی برای آن باشد.
روترهای قدیمی روی ۱۴ فرکانس مختلف کار می کنند و کانالهای ۱ ، ۶ و ۱۱ عموما بهتر هستند، چرا که کمتر روی کانلهای دیگر می افتند و تداخل کمتری ایجاد می کنند. کانال پیشفرض ۶است اما اگر مشکل سیگنال دارید کانالهای دیگر را امتحان کنید. گزینه دیگر ارتقا نرم افزار روتر است که به آن فریم ویر گفته می شود. این کار برای تمام روترها ممکن نیست اما شرکتها هر از چندگاهی فریم ویرهای رایگانی برای ارتقا روترهای قدیمی تر روی وبسایتهایشان قرار می دهند که می تواند در بهبود عملکرد روتر موثر باشد. برای اینکه ببینید برای روتر شما هم فریم ویر جدیدی آمده باید به سایت شرکت سازنده مراجعه یا اینترنت را جستجو کنید.
غیر فعال کردن پروتکل های قدیمی وایرلس
برای افزایش سرعت وای فای به سراغ تنظیمات روتر بروید؛ اولین قدم برای بهینهسازی تنظیمات، غیرفعالسازی پروتکلهای قدیمی وایرلس است. روترهای جدید روی پروتکل ۸۰۲.۱۱ac قابلیتهایی را در اختیارتان قرار میدهند که بسیار بیشتر از سرویس ISP (ارائهدهنده خدمات اینترنتی) است.
در حالی که روتر شما شاید سرعت بالایی داشته باشد، بسیاری از دستگاهها شاید همچنان از پروتکلهای قدیمی مانند ۸۰۲.۱۱g استفاده کنند که با اتصال به روتر، سرعت پایینی را در اختیارتان قرار میدهند. در حالت ایدهآل باید هر دستگاهی که در حال استفاده از پروتکل b یا g است را حذف کنید. سریعترین پروتکلها به ترتیب g ،n ،ac و b هستند. برای چنین کاری به سراغ راهنمای روتر بروید.
استفاده از روتر دو بانده(افزایش پهنای باند روتر)
آنتنهای پرقدرت سیگنالهای قویتری نسبت به سیگنالهای همراه روتر ارسال میکنند. این کار میتواند محدوده و قدرت Wi-Fi را برای شما افزایش دهد و باعث افزایش سرعت وای فای شود.
همچنین می توانید یک تقویت کننده سیگنال و یا یک روتر دوم تهیه کنید؛ روتر دوم به صورت استراتژیک در خانه یا محل کار شما میتواند یک ترفند برای افزایش سرعت وای فای باشد.
حرف آخر
اگر مودم شما قدیمی است و امکان پیکربندی تنظیمات ذکر شده را ندارد شاید خرید مودم ADSL با جدید تکنولوژی بهترین راه چاره برای افزایش سرعت شبکه وای فای باشد. کارشناسان ما در تیم شویراد سعی دارند در این روزهایی که شدیدترین فیلترینگ تاریخ ایران را تجربه می کنیم، به شما کمکی در افزایش سرعت اینترنت کنند.
نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیلتر کنه؟