استراتژی بازاریابی در اینستاگرام یکی از مؤثرترین و کارآمدترین روش های دستیابی به اهداف تجاری و افزایش فروش است. مزیت اصلی اینستاگرام نسبت به سایر پلتفرم های رسانه های اجتماعی ماهیت بصری آن می باشد. همچنین این پلتفرم کانالی عالی برای دستیابی به مخاطبان بسیار زیاد, حدود بیش از ۱ میلیارد کاربر فعال در ماه است که به طور متوسط، روزانه ۵۳ دقیقه را در اینستاگرام سپری می کنند.
شما نیز اگر کسب و کاری دارید که می خواهید آن را در فضای دیجیتال گسترش دهید، اینستاگرام بهترین پلتفرم برای نمایش محصولات و یا خدمات شما است.
ویدئو، تصاویر همگی محتوای عالی جهت اشتراک گذاری با کاربران این پلتفرم رسانه اجتماعی هستند؛ اما استراتژی بازاریابی در اینستاگرام شما در نهایت تعیین میکند که چه نوع محتوایی و هر چند وقت یکبار آن را پست کنید. ایجاد یک استراتژی قبل از ورود مستقیم به یک پلتفرم رسانه اجتماعی جدید، شما را بر روی اهداف و مهمتر از همه مخاطبان خود متمرکز می کند.
توجه کنید تبلیغات در اینستاگرام فقط جزئی از بازاریابی در اینستاگرام می باشد.
مراحل ساخت استراتژی بازاریابی در اینستاگرام
بسیاری از شرکتها در حال تلاش برای حضور در تمام پلتفرمهای رسانههای اجتماعی هستند، اما اغلب فراموش می کنند که باید یک استژاتژی بازاریابی قوی داشته باشند؛ شما این اشتباه را نکنید!
از آنجایی که اینستاگرام بسیار متفاوت از سایر سایت های اجتماعی محبوب است، نیاز به یک استراتژی بازاریابی جداگانه دارد. برای توسعه سبک منحصر به فرد برند خود مراحل ذیل را دنبال کنید:
اهداف خود را برای اینستاگرام تعیین کنید.
برای موفقیت در بازاریابی در اینستاگرام، قبل از شروع به پست گذاشتن در اینستاگرام، از خود (یا تیمتان) یک چیز بپرسید: چرا در اینستاگرام هستید؟ امیدوارم شما جز آن دسته افرادی نباشید که پاسخ تان این جمله باشد: ” زیرا همه افراد دیگر هستند.”
برای موفقیت در اینستاگرام در طولانی مدت، باید هدف و اهدافی مشخص داشته باشید تا بتوانید زمان، انرژی و سرمایه گذاری پولی خود را توجیه کنید.
شما در اینستاگرام هستید تا بتوانید با با پست کردن محصولات خود در فید اینستاگرام، آن ها را به کاربران اینستاگرام بفروشید.
مخاطبان هدف اینستاگرام خود را مشخص کنید.
قبل از شروع بازاریابی در اینستاگرام، مخاطبانی را که می خواهید به آنها برسید مشخص کنید. اگر استراتژی های بازاریابی دیگری دارید، از آنها برای تعیین بازار هدف خود استفاده کنید. به یاد داشته باشید که عواملی مانند سن، موقعیت مکانی، جنسیت، درآمد، علایق، انگیزه ها و نقاط ضعف و مشکلات مخاطبان خود را در نظر بگیرید.
اگر نمی دانید بازاریابی در اینستاگرام را از کجا شروع کنید؛ توصیه می کنم جدیدترین رویداد ها و محبوب ترین هشتگ های مرتبط با کسب و کار خود را دنبال کنید.
ببینید چه کسانی از این هشتگ ها استفاده می کنند و با آنها تعامل دارند و به پروفایل آن ها نگاهی بیاندازید و فالورهای های آنها را چک کنید. بطور کلی اینستاگرام شناسایی مخاطبان هدف را راحت تر و آسان تر کرده است.
تجزیه و تحلیل رقابتی انجام دهید.
بعد از اینکه مخاطبان اینستاگرام خود را مشخص کردید، یک تحلیل رقابتی انجام دهید تا ببینید سایر بازاریابان در زمینه کسب و کار شما چه پست هایی می گذارند. بازاریابی در اینستاگرام بدون آنالیز رقبایتان نمی تواند به توسعه کسب و کارتان کمک کند.
اگر از قبل رقبای برتر خود را می شناسید، با بررسی پروفایل اینستاگرام آنها شروع کنید. اگر نه، عبارات مرتبط با تجارت و صنعت خود را جستجو کنید تا اکانت های مشابه را بیابید.
حسابهای مرتبط را بررسی کنید تا ببینید کدام پستها بیشترین تعامل را دارند، از چه هشتگهای پرطرفداری استفاده میکنند، به عنوان و کپشن های پست های آن ها توجه کنید، ببینید چند بار در هفته پست می گذارند و همچنین میزان رشد پیج آن ها بررسی کنید. به تمامی این اطلاعات برای توسعه دادن اکانت تجاری خود نیاز دارید، در واقع این اطلاعات می تواند به عنوان یک معیار بازاریابی در اینستاگرام عمل کند.
هنگامی که محتوای رقبای خود را بررسی می کنید، به فرصت هایی که ممکن است از دست داده باشند توجه داشته باشید. افزودن محتوای منحصر به فرد به این ترکیب به کسب و کار شما کمک می کند تا از بقیه متمایز شوید.
یک تقویم محتوایی برای پست و استوری اینستاگرام تنظیم کنید.
ایجاد یک تقویم محتوایی می تواند به شما در صرفه جویی زمان و مدیریت حضورتان در اینستاگرام کمک کند. تقویم خود را با انواع پست های اینستاگرام از قبیل محتوای تصویری و ویدئویی پر کنید و از قبل برای کپشن ها، هشتگ ها و زمان ارسال آن ها برنامه ریزی کنید.
تقویم محتوایی همچنین مکانی عالی برای ثبت رویدادهای مهم کلیدی جهت برجسته کردن حساب اینستاگرام شما، مانند عرضه محصول جدید یا پیشنهادات ویژه است. با این تقویم، میتوانید به جای تلاش برای پستهای لحظه آخری، به فرصتها در زمان واقعی توجه کنید.
یک برند ثابت برای محتوای خود در اینستاگرام بسازید.
محتوای تصادفی یا از هم گسیخته، مخاطبان شما را گیج می کند و باعث از دست دادن فالوورهای شما می شود. برای جلوگیری از این امر، در اینستاگرام برای خود یک برند ثابت ایجاد کنید.
در بازاریابی در اینستاگرام درباره هویت برند خود برای کاربران تان حرف بزنید و داستان برند خود را برای آن ها تعریف کنید. به آن ها بگویید ارزش های برند شما چیست؟ مشتریان و کارمندان شما چگونه برند شما را تعریف می کنند؟ آیا جسور، سرگرم کننده، شجاع یا ماجراجو هستید؟
شخصیت برند باید روشن، تمیز و منظم باشد و اکانت تجاری شما در اینستاگرام بایستی بتواند این سه ویژگی را به خوبی منعکس کند. بعبارتی هویت برند شما باید بیانگر نام تجاری شما باید، به این معنی که هرکسی که پست های شما را در فید اینستاگرام خود ببیند بدون لحظه ای درنگ و دیدن لوگو برند، نام برند را شناسایی کند.
تعداد فالوورهای اینستاگرام خود را افزایش دهید.
افزایش فالوورها زمان و انرژی جدی می طلبد؛ ممکن است وسوسه شوید که راه های آسان مانند خرید فالوور را در پیش بگیرید، بطور خیلی جدی به شما تاکید می کنیم از این کار بپرهیزید.
خرید فالوور در واقع باعث ایجاد تعامل نمی شود، این همان چیزی است که برای اطمینان از دیده شدن پست های خود به آن نیاز دارید. همچنین تغییرات اخیر API اینستاگرام به طور خودکار آن فالوورها را حذف می کند!
از این رو سعی کنید از راه های درست و با یک استراتژی هوشمندانه بازاریابی در اینستاگرام بر روی افزایش تعداد فالوورهای خود تمرکز کنید و به روش صحیحی این کار را انجام دهید.
توصیه ما به شما
مهم ترین مطلبی که درباره بازاریابی در اینستاگرام بایدبه آن دقت کنید این است که نام کاربری قابل تشخیص و راحتی را برای اکانت خود انتخاب کنید. اگر مردم نتوانند شما را پیدا کنند، نمی توانند شما را دنبال کنند.
رزومه خود را در پیج تان در قسمت هایلایت ها قرار دهید؛ کاربران اینستاگرام برای فالو کردن شما نیاز به انگیزه و اعتماد دارند و هر کسی قبل از اینکه تصمیم بگیرد شما را دنبال کند می خواهد در مورد شما بیشتر بداند. ، بنابراین حتماً در قسمت بیو پروفایل خود درج کنید که چه کسی هستید و چه کاری انجام می دهید.
بعد از اینکه پروفایل خود را تکمیل کردید و نکات ذکر شده را به طور کامل رعایت نمودید، پروفایل شما به نوعی بهینه شده است و حال زمان آن رسیده که شروع به ارسال پست کنید.
بهتر است قبل اینکه اقدام به جلب کاربران اینستاگرام کنید، فید خود را با ۱۰ تا ۱۵ پست با کیفیت پر کنید. اگر کاربران از پروفایل شما بازدید کنند و آن را خالی بیابند، به احتمالاً خیلی زیاد شما را دنبال نخواهند کرد.
در مرحله بعد بازاریابی در اینستاگرام (Instagram Marketing)، شروع به فالو کردن حساب هایی کنید که به شما علاقه مند هستند و به کسب و کار شما مرتبط هستند. اینستاگرام را به عنوان یک جامعه در نظر بگیرید و به دنبال کسبوکارهای دیگر در منطقه خود یا تاینفلوئنسرهایی باشید که ممکن است از محصول یا خدمات شما لذت ببرند. همانطور که اکانتها را دنبال میکنید، اینستاگرام به طور هوشمندانه اکانت های مرتبطی را پیشنهاد میکند که میتوانید آنها را نیز دنبال کنید.
نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیلتر کنه؟