آداب و رسوم سوشیال مدیا + نکات مهم برای پرسشگری در شبکه های اجتماعی

آداب پرسشگری در سوشیال مدیا
برای دریافت مشاورۀ تبلیغات همین حالا تماس بگیرید.
قابل شنیدن روی :

فرض کنید در یک شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام یا گروه تلگرام با یک فردی از هم صنف خود یا یک شخص متخصص مرتبط با زمینه کاری خودتان آشنا شده اید و قصد دارید برای توسعه کسب و کارتان از فرد مورد نظر سؤالات خود را بپرسید. شما در شبکه های اجتماعی چگونه  سؤال خود را مطرح می کنید؟ آداب و رسوم سوشیال مدیا را می دانید؟

در این مقاله قصد داریم نکات مهم پرسشگری  در شبکه های اجتماعی و نحوه پرسیدن سؤال های تخصصی در حوزه کسب و کاری را برای شما ارائه کنیم، تا با رعایت این نکات شخصی که از ایشان سؤال پرسیده اید با اشتیاق سؤالات شما را پاسخ دهند.

مقالات پیشنهادی: نکات طلایی تبلیغ در اینستاگرام با آقای تبلیغات 

چگونه در شبکه های اجتماعی سؤالات خود را مطرح کنید؟

اگر می خواهید از شخصی در ابزارهای ارتباطی و شبکه های اجتماعی سؤالی را بپرسید، دو حالت پیش رو دارید: یا دو نفر باهم در محیط فیزیکی ارتباط دوستانه برقرار کرده اید و  همدیگر را می شناسند؛ که در این حالت ممکن حین سؤال پرسیدن باهمدیگر احوالپرسی هایی از قبیل” سلام! چطوری! خوبی”  هم داشته باشید و بدین ترتیب صحبت ادامه پیدا می کند و در ادامه بحث می توانید سؤالتان را نیز مطرح کنید.

حالت دیگر این است که شما شخصی را از طریق شبکه های اجتماعی بشناسید و بخواهید از او سؤالی در رابطه با کسب و کارتان بپرسید؛ در این صورت شما نمی توانید به ادمین پیج یا کانال مورد نظر، پیغام های حاوی “سلام! چطوری خوبی!”  بدهید. بدترین شکل ممکن هم آنست که منتظر باشید تا ادمین پاسخ احوالپرسی تان را بدهد و بعد از گذشت یک ساعت سؤال اصلی خود را مطرح کنید؛ توجه کنید شما با این نحوه پرسشگری دارید وقت طرف مقابل تان را می گیرید.

به یاد داشته باشید شما به عنوان شخص پرسش کننده هیچ شناخت قبلی یا ارتباطی از شخص پرسش شونده ندارید، یا حتی اگر  ممکن است شما پرسش شونده را بنابه فعالیت هایش در شبکه های اجتماعی بشناسید، اما ایشان هیچ شناختی و ارتباط صمیمانه ای با شما ندارند که بخواهید با این روش دوستانه ” سلام! چطوری! مکالمه خود را شروع کنید.

این مقاله را حتما بخوانید
تبلیغات اینستاگرام رایگان و حرفه ای با 3 تکنیک کاربردی

 

برخی نکات مهم پرسشگری و آداب و رسوم سوشیال مدیا

توصیه می کنم حین مطرح کردن سؤالات خود از یک متخصص مرتبط نکات زیر را رعایت کنید:

 

آداب و رسوم سوشیال مدیا + نکات مهم برای پرسشگری در شبکه های اجتماعی مستقیم و بدون حاشیه سر اصل مطلب بروید و سؤال خود را در یک پیغام بطور واضح از ایشان بپرسید.

دید برخی افراد به منظور پرسیدن سؤال تخصصی از پیج های کاری مکالمه خود را این شکلی شروع می کنند ” سلام! خوبین! می‌تونم ازتون یک سوال بپرسم؟” بدترین شیوه برای شروع یک مکالمه و پیام دادن به شخصی است که می خواهید از او یک سوال کاری و تخصصی بپرسید.

شخص پرسش شونده از دوستان نزدیک شما نیست که بخواهید با ایشان احوالپرسی کنید، درباره حاشیه ها صحبت کنید بعد برید سراغ سؤال پرسیدن؛ در همان پیام اول سؤالتان را بپرسید. ما حتی برای اولین بار دیدیم که شخصی پیامی ارسال می کند “می توانم از شما یک سوال بپرسم؟” وقتی که جوابی نمی گیرد، به صورت مکرر اینکار را انجام داده و در نهایت شروع کرده به فحاشی کردن.

 

در شبکه های اجتماعی سعی کنید پیغام تان نه خیلی طولانی باشد که وقت طرف مقابل را بگیرد و نه خیلی کوتاه که سؤال تان برای شخص پرسش شونده مبهم باشد.

 

یک مثال

می توانید سؤالات خود را به این شکل مطرح کنید؛ ” سلام علی ساده بافی هستم؛ کامنت های شما (مثلاً خطاب به آقای گلشنی)را در لایو برنامه ریزی بازاریابی حمید صباغی دیدم.  احتمال دادم که شما بتوانید سؤال من را پاسخ دهید. سؤال من این است: چه جوری می توانیم ژنرال فروش شویم؟  (سپس جزئیات سؤال خود را در ۱۰۰ الی ۲۰۰ کلمه مطرح کنید). در انتها تشکر کنید و بگوئید که ممنون می شوم که جواب سؤال مرا بدهید.

حالا شخص مقابل یا شما را راهنمایی خواهد کرد، یا ممکن است برای ارائه پاسخ درست اطلاعات بیشتری از شما بخواهد و یا ممکن است اصلاً ترجیحش این باشد که جواب شما را ندهد؛ در هر صورت درست ترین شکل پرسش پاسخ در شبکه های اجتماعی و یا بعبارتی آداب و رسوم سوشیال مدیا به همین روال است.

این مقاله را حتما بخوانید
رونق کسب و کار در اینستاگرام با استفاده از برندسازی

 

آداب و رسوم سوشیال مدیا

آداب و رسوم سوشیال مدیا + نکات مهم برای پرسشگری در شبکه های اجتماعی اگر برای اولین بار می خواهید از کسی سؤال بپرسید، فایل صوتی برایش نفرستید.

افرادی که پیج های کسب و کاری دارند، ممکن است روزی بیش از ۵۰ پیغام برایشان ارسال شود، اگر قرار باشد از بین این ۵۰ پیام، ۱۰ نفر  سؤال خود را از طریق فایل صوتی بپرسند، یعنی شخص پرسش شونده بایستی در طول روز چند ساعت از وقت خود را صرف گوش دادن به فایل های صوتی شما کند. به نظر شما این کار منطقی است؟

ارسال فایل صوتی فقط در شرایطی می تواند درست باشد، که شما سؤال خود را پرسیده اید و طرف مقابل برای اینکه پاسخ کاملی به سؤال شما بدهد خودش درخواست فایل صوتی کند. بعبارتی شخص پرس شونده علاقمند شده که بیشتر در مورد حوزه فعالیت شما اطلاعات کسب کند؛ از این رو از شما درخواست می کند که در یک فایل صوتی سؤال خود را کامل تر توضیح دهید.

همچنین به شخص پرسش شونده یک شرح کوتاهی بدهید که احتمال دارد، توضیحات شما در فایل صوتی بیشتر از پنج دقیقه باشد و  از  او کسب اجازه کنید. در صورتی که طرف مقابل شما قبول کرد، در این صورت مانعی وجود ندارد و می توانید سؤال خود را در قالب یک فایل صوتی مطرح کنید.

در واقع شما به عنوان شخص پرسش کننده به دنبال جواب خود هستید و شخص پرس شونده این اختیار را دارد که تعیین کند با چه روشی از ایشان سؤال تان را بپرسید.

 

 

آداب و رسوم سوشیال مدیا + نکات مهم برای پرسشگری در شبکه های اجتماعی اگر سؤال شما کسب و کاری است، هویت شما در ابزار ارتباطی بایستی مشخص شود.

پروفایل تان باید هویت داشته باشد؛ یعنی نام کاربری تان باید دربرگیرنده نام واقعی شما و یا نام برندتان باشد و برای عکس پروفایل تان هم یا عکس خودتان یا لوگوی برندتان را بگذارید.

به عنوان مثال برخی افراد نام خود را به اختصار مثلا A.S  انتخاب می کنند و یا در پروفایل خود یک عکس گل می گذارند؛ بعد همین افراد سؤال تخصصی در حوزه دیجیتال مارکتینگ از پیج مرتبط می پرسند، به نظر شما چرا باید پرسش شونده به یک آیدی با این مشخصات پاسخ دهد. پس سعی کنید اسم کامل خود و عکس خودتان را در پروفایل تان قرار دهید. شاید با خود بگویید که این تصمیم شخصی شما است که پروفایل تان چه جوری بچینید؛ ولی لازم است بدانید هویت شما جزء مهم ترین فاکتورهای آداب و رسوم شیال مدیا می باشد.

این مقاله را حتما بخوانید
هشتگ مارکتینگ چیست؟ + اصول هشتگ گذاری در اینستاگرام

 

آداب و رسوم سوشیال مدیا + نکات مهم برای پرسشگری در شبکه های اجتماعی وقتی از کسی در شبکه های اجتماعی سؤالی می پرسید، قدری متانت و صبر و بردباری داشته باشید.

وقتی از شخصی که سؤال تخصصی می پرسید، احتمالاً در جواب شما یک لینک مرجع در مورد سؤال شما برایتان ارسال کند و بگوید که جواب شما در این منبع هست و می توانید برای رفع مشکل تان به این منبع مراجعه کنید. یا ممکن است شما را به دیدن پست هایش و یا هایلایت های خود هدایت کنید.

برخی ها در مقابل این شیوه پاسخگویی به شخص پرسش شونده می گویند این مطالب جامع است و من وقت مطالعه ندارم، شما خلاصه ای از آن ها توضیح دهید. این را در نظر بگیرید که شما به دنبال پاسخ سؤالتان هستید نه شخص پرسش شونده؛ پس وقتی شما خودتان برای رفع مشکل خودتان وقت ندارید، چرا از کسی دیگر چنین توقعی را دارید. رعایت این مسأله، یکی از مهم ترین های آداب و رسوم سوشیال مدیا است.

همچنین افرادی که در شبکه های اجتماعی به سوالات کاری و تخصصی شما پاسخ می دهند هیچ وظیفه و تعهدی در این مورد ندارند. بنابراین در هنگام پرسش و پیگیری پاسخ، کمی متانت و حوصله به خرج دهید و خدای ناکرده بی احترامی نکنید. مثلاً فرض کنید از یک رهگذر در خیابان آدرس می خواهید، اگر جواب شما را ندهد به او توهین می کنید یا لگد می زنید؟ قطعا نه! پس به عنوان یک متخصص سعی کنید همان رفتاری را که با افراد در بیرون و سطح جامعه دارید در شبکه های اجتماعی نیز احترام افراد را نگه دارید.

 

 

آداب و رسوم سوشیال مدیا + نکات مهم برای پرسشگری در شبکه های اجتماعی حرف آخر 

فراموش نکنید که مشاوره‌های آقای تبلیغات، از روی علاقه‌ شخصی به کمک کردن به رشد  انواع کسب و کارها در سطح اینستاگرام است؛ بنابراین، حق پاسخ ندادن به برخی سؤالات، درخواست مشاوره‌هایی که بسیار زمان بر و فراتر از  چند دقیقه می باشد؛ برای ایشان کاملا محفوظ است.

ما در شویراد سعی می کنیم، هیچ یک از سؤالات شما را بی‌پاسخ نگذارند؛ اما ممکن است بسته به شرایط کاری و مشغله های زیاد برخی اوقات نتوانیم به‌محض دریافت یک دایرکت در اینستاگرام به آن پاسخ دهیم و مدت زمان جواب دادن‌ کمی با تأخیر باشد. هدف ما از تهیه این مقاله آداب و رسوم سوشیال مدیا این است که به شما بگوئیم تک تک شما عزیزان برای ما ارزشمند هستید، اما به دلیل مشغله های کاری زیاد شاید نتوانیم برخی سؤالت شما را پاسخ دهیم.

این مقاله را حتما بخوانید
رستریکت اینستاگرام چیست؟ 4 روش ساده کاربرد قابلیت Restrict Account

اگر در رابطه با ایده تولید محتوا و تبلیغات در شبکه های اجتماعی به ویژه اینستاگرام نیازی به مشاوره دارید، با ما در میان بگذارید؛ حداکثر ظرف یک ۲۴ ساعت ما به تمامی سؤالات شما پاسخ خواهیم داد.

برای آشنایی بیشتر با نکات و ترندهای تبلیغاتی بر روی پلتفرم تلگرام در کانال آقای تبلیغاتی عضو شوید.

Picture of  حدیث شجاع زاده
حدیث شجاع زاده

میلیون‌ها بار تلاش کردم تا به هدفم نزدیک بشم و این داستان همچنان ادامه داره...
نویسنده، سئوکار تیم تحریریه شویراد

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 3 =