کپی رایتینگ چیست؟ کپی رایتر کیست؟

دیوید اگیلوی پدر کپی رایتینگ و تبلیغ نویسی است؛ به عقیده وی هدف اصلی از نوشتن یک متن جذاب، ترغیب خواننده و ایجاد انگیزه در او برای اقدام است. شعار تبلیغاتی معروف اپل «متفاوت فکر کن» به قدری قدرتمند و  در ذهن مخاطبان تأثیرگذار است که خریدار فکر می کند بخشی از نسلی است که باید متفاوت بیاندیشد و متفاوت زندگی کند. این متن تاثیرگذار می‌تواند مخاطب و مشتری را برای مدت طولانی همسو و وفادار نگه دارد.

در صنعت تبلیغات و محتوا، به متون تبلیغاتی کپی رایتینگ و به نویسندگان شعارهای تبلیغاتی کپی رایتر می گویند. با نوشتن متن های تأثیرگذار در تبلیغات اینستاگرامی می توانید مخاطبان زیادی را جذب کرده و آن ها را به فروش تبدیل کنید. در ادامه قصد داریم اصول نگارش متن های تبلیغاتی را معرفی کنیم.

 

مقاله پینشهادی: تبلیغات در اینستاگرام

 

چگونه می توان متن تبلیغاتی تأثیرگذار نوشت؟

از همان کلماتی که من و شما روزانه آن ها را برای ارتباط گرفتن با دیگران استفاده می کنیم، قویترین متن های تبلیغاتی نوشته می شود.
نویسنده می تواند با رعایت اصول نگارش تصویرسازی دقیق برای مخاطب ایجاد کند، تا آنچه در ذهنش دارد را با جزئیات کامل به به ذهن مخاطب انتقال دهد.

 

کپی رایتینگ و تبلیغ نویسی

3 بخش مهم در نوشتن متن تبلیغاتی جذاب

 

کپی رایتینگ چیست؟ کپی رایتر کیست؟   بخش اول: عنوان‌نویسی

مهمترین بخش یک پیام اثرگذار، عنوان (تیتر) آن می باشد. مردم اغلب ترجیح می دهند عنوان را بخوانند؛ یک تیتر خوب می تواند نتایج بهتری برای تبلیغات به وجود آورد.

دیوید اگیلوی پدر تبلیغ نویسی دراین‌باره می‌گوید:

از هر 10 نفر فقط 2 نفر کل متن را می خوانند. یعنی تعداد افرادی که تیتر را می خوانند پنج برابر کسانی است که کل متن را می خوانند.

توجه کنید در عنوان نویسی بایستی اضطرار یا اشتیاقی ایجاد کنید تا مشتری را بتوانید ترغیب به اقدام کردن نمائید.

 

کپی رایتینگ چیست؟ کپی رایتر کیست؟  بخش دوم:ساده سازی

در نوشتن متون تبلیغاتی از زبان روزمره استفاده کنید تا متن قابل خواندن و قابل اعتمادتر شود. نوشتن یک پیام صمیمانه به مخاطب احساس خوبی می دهد. لازمه نوشتن چنین متن هایی این است که نویسنده باید بتواند به شهود خود تکیه کند و از آن استفاده کند.

ساده نویسی باعث می شود خواننده احساس کند که با نویسنده متن همراه است و قدم به قدم با او پیش می رود و این فرصت را دارد که با تمام جزئیات آشنا شود.

در متن های خود بهتر است به طور مستقیم به دغدغه های مخاطبان اشاره کنید. مردم به دنبال یافتن راه حل هایی جهت رفع نیازهای خود هستند؛ بنابراین هر اندازه بتوانید در متن های خود نیازهای مخاطبان تان را بگنجانید، بیشتر موفق می شوید.

 

کپی رایتینگ چیست؟ کپی رایتر کیست؟  بخش سوم: اختصاصی‌نویسی

متن پیام تبلیغاتی بایستی برای یک نفر نوشته شود نه برای میلیون‌ها مخاطب. یعنی در نوشتن متن پیام تبلیغاتی باید تصور کنید که مخاطبان یک نفر است.

مخاطب باید احساس کند که متن به صورت اختصاصی برای او نوشته شده است؛ در غیر اینصور احساس می کند متن توسط ربات و برای تعداد بیشماری افراد نوشته است. اما اگر در نوشتن پیام یک نفر را مورد خطاب قرار دهید، مخاطب در خود احساسا نیز می کند و به سراغ شما میاید.

 

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ نوعی نوشته تجاری است که از قدرت کلمات و نوشتار برای ترغیب و دعوت مخاطب به اقدام استفاده می کند.

به عبارت دیگر، کپی رایتینگ فرآیندی است که آگاهی مخاطب را بالا برده و با ایجاد تصویر ذهنی مناسب که در نهایت نیازهای او را برآورده می کند، او را تشویق به اقدام می کند.

کپی رایتینگ هنر و دانش تولید محتوای تبلیغاتی برای مشاغل مختلف است. نویستنده متون تبلیغاتی به واسطه به‌ کارگیری مهارت کپی رایتینگ به نیاز مخاطب تلنگر می زنند و او را وادار به انجام حرکتی می کنند.

توجه کنید در تبلیغ نویسی قرار نیست مجموعه ای از کلمات در کنار هم چیده شوند؛ کلمات باید دارای احساس و هیجان برای ترغیب مخاطب باشند. باید بتوانند اعتماد خواننده را جلب کنند، طوریکه تا رسیدن به مقصد با شما متن همسفر باشد.

 

کوین هوگان، یکی از رهبران صنعت تبلیغات می گوید:

« باید مطمئن شوید که مخاطب خود را در حال استفاده از محصول شما تصور می کند؛ فقط در این صورت است که برنده خواهید شد.”
دقت کنید برخلاف تصور رایج، کپی رایتینگ Copywriting هیچ ارتباطی با کپی رایت Copyright ندارد.

 

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که تفاوت اصلی بین بازاریابی محتوا و کپی رایتینگ چیست؟

به زبان ساده، بازاریابی محتوا بیشتر بر تولید محتوای غنی و ارزشمند متمرکز است، در حالی که در کپی رایتینگ، تمرکز اصلی بر متقاعد کردن مخاطب و ترغیب او برای اقدام است. در نتیجه هدف اصلی در کپی رایتینگ، تبلیغات موثر برای جذب مشتری است. برای اینکه محتوای شما دیده شود، باید از مهارت کپی‌رایتینگ کمک بگیرید.

برخی تصور می کنند کپی رایتینگ نوعی هنز ذاتی است؛ ولی باید بگویم کپی رایتینگ فقط یک کارهنری نیست. نیاز به تحقیق و آشنایی با تکنیک های بازاریابی، روانشناسی مخاطب و افزایش آگاهی از دانش روز دنیا دارد.

 

کپی‌رایتر کیست و چه می‌کند؟

کپی رایتر کسی است که با استفاده از مهارت های نویسندگی و تلفیق آن با علم فروش و بازاریابی ، متون تبلیغاتی می نویسد.

این متن های کوتاه هم درتبلیغات سنتی و هم در تبلیغات مدرن مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال می توان در تبلیغات تلویزیونی، بیلبورد، پوستر تبلیغاتی در مجلات و روزنامه ها و یا در طراحی بنر تبلیغاتی برای تبلیغ در شبکه های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ منتشر کرد.

یک کپی‌رایتربه عنوان نویسنده می‌تواند به شما در ارائه بهتر محتوا در وب‌ سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات هر رسانه کمک کند. کپی رایترها همچنین می توانند اثربخشی کمپین های تبلیغاتی آنلاین خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.

 

تفاوت کپی رایتینگ و تولید محتوا چیست؟

هدف شما از تولید محتوا کمک به کاربران خود در تصمیم گیری و جذب خوانندگان بیشتر با تولید محتوای مرتبط و مفید است. یعنی در تولید محتوا تمرکزتان بر جذب کاربر است؛ اما در کپی رایتینگ، تمرکز شما بر متقاعد کردن مشتری است.

تولید محتوا شامل وبلاگ نویسی، تولید پادکست، و خبرنامه های ایمیلی است؛ اما کپی رایتینگ بیشتر مربوط به متن های تبلیغاتی برای افزایش فروش است.

اما در عین حال این دو ارتباط نزدیکی با هم دارند و شما باید با تکنیک های کپی رایتینگ آشنا باشید تا بتوانید تمامی وظایف بازاریابی محتوا را انجام دهید.

 

حرف آخر

برای کسب موفقیت در اینستاگرام باید هنر کپی رایتینگ را بلد باشید. مهم ترین کاربرد کپی رایتینگ در اینستاگرام نوشتن متن های کاور پست های اینستاگرامی می باشد. اگر به دنبال ایده برای تولید محتوا و کپشن نویسی خلاقانه هستند با کارشناسان ما در شویراد تماس بگیرید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

 حدیث شجاع زاده
حدیث شجاع زاده

میلیون‌ها بار تلاش کردم تا به هدفم نزدیک بشم و این داستان همچنان ادامه داره...
نویسنده، سئوکار و طراح تصاویر تیم تحریریه شویراد

 حدیث شجاع زاده
حدیث شجاع زاده

میلیون‌ها بار تلاش کردم تا به هدفم نزدیک بشم و این داستان همچنان ادامه داره...
نویسنده، سئوکار و طراح تصاویر تیم تحریریه شویراد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *