اکنون میلیون ها کسب و کار از بازاریابی اینستاگرامی استفاده می کنند؛ یکی از کاربردی ترین قابلیت های اینستاگرام، تجزیه و تحلیل داده ها است. ابزارهای اینستاگرام اطلاعات زیادی را در اختیار شما قرار می دهند، تا بتوانید عملکرد خود را در اینستاگرام مشاهده، بررسی و بهبود بخشید.
قابلیت اینسایت اینستاگرام یک ویژگی است، که فقط برای صفحات تجاری فعال است. این ویژگی به شما این امکان را می دهد که به راحتی آمار کامل میزان بازدید پست هایتان را در اینستاگرام ببینید و موفقیت پست های خود را بررسی کنید.
داده ها به شما کمک می کند تا مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید و بدانید چگونه مخاطب هدف را تعریف کنید. با داده ها می توانید پاسخ سؤالاتی از این قبیل را بدهید: مشتریان شما چه کسانی هستند؟ و ترجیحات آنها چیست؟
رسانه های اجتماعی به شما کمک می کنند تأثیر تلاش های بازاریابی را در کانال های مختلف اندازه گیری کنید تا مطمئن شوید، کاری که انجام می دهید با کاری که باید انجام دهید در تضاد نیست. مانند اشتباه در هدف قرار دادن مخاطبان، تعیین زمان مشخص برای اشتراک گذاری محتوا، یا آزمایش انواع متعددی محتوا در پیج تان برای جلب توجه مخاطبان جدید.
ابزار insight اینستاگرام این تحلیل را به دو صورت برای شما ارائه می دهد: آمار کلی از پروفایل و آمار جزئی برای هر پست و استوری. توجه کنید برای استفاده از ابزار اینسایت باید حتماً پیج اینستاگرامی شما از نوع پابلیک یه همان تجاری باشد. در این مقاله به توضیح قسمت های اینستاگرام اینسایت می پردازیم.
مقالات مرتبط را مطالعه کنید: صفر تا ۱۰۰ بیزنسی کردن پیج اینستاگرام
قابلیت اینسایت اینستاگرام چیست؟
قابلیت اینسایت در حال حاضر فقط برای کانت های تجاری فعال می باشد؛ اکانت های خصوصی نمی توانند با استفاده از این ابزار داده های آماری پیج خود را آنالیز کنند. اگر شما بتازگی اکانت خصوصی خود را به اکانت تجاری تبدیل کرده اید، هیچ تحلیلی برای پست هایی که قبلا ارسال کرده اید را مشاهده نخواهید کرد. این قابلیت پس از افزودن پست جدید و گذشت چند ساعت برای پیج شما فعال می گردد. حال برای استفاده از قابلیت اینسایت به روش های زیر بایستی اقدام کنید:
آنالیز کل پیج
برای مشاهده اکانت Insight خود، در صفحه پروفایل، بالای صفحه فسمت راست بر روی آیکون سه خط کلیک کنید؛ حال در منوی ظاهر شده گزینه Insights که در کنارش یک آیکون قرار دارد را انتخاب کنید.
آنالیز پست ها
برای مشاهده تجزیه و تحلیل هر پست، بر روی پست مربوطه بروید و بر روی گزینه view insights که در گوشه پایین سمت چپ پست قرار گرفته، کلیک کنید.
آنالیز استوری
برای آنالیز کردن داده های یک استوری، در صفحه اینستاگرام خود یکی از استوری هایتان را باز کنید و وارد قسمت بازدیدکنندگان استوری شوید؛ حال می توانید داده های آماری مورد نیاز خود را ببینید.
نحوه تبدیل حساب کاربری شخصی به حساب تجاری در اینستاگرام
برای استفاده از قابلیت Insights در اینستاگرام، ابتدا باید یک حساب تجاری (business account) در اینستاگرام داشته باشید. اگر از قبل یک حساب شخصی (private account) دارید، می توانید آن را در چند مرحله ساده به یک حساب تجاری تبدیل کنید: مطمئن شوید که پروفایل اینستاگرام شما عمومی است.
توجه داشته باشید شما نمی توانید از قابلیت های اکانت های تجاری برای اکانت شخصی استفاده کنید. به قسمت تنظیمات (Setting) پروفایل خود بروید و در قسمت Account بر روی گزینه switch to professional کلیک کنید. بعد از ارسال درخواست تان برای تغییر پروفایل شخصی به پروفایل تجاری، صفحه فیسبوکی را که می خواهید به صفحه اینستاگرام خود لینک دهید، انتخاب کنید.
برای داشتن یک اکانت تجاری در اینستاگرام، باید یک صفحه فیس بوک برای برند خود داشته باشی؛ اگرهم از قبل برای کسب و کارتان اکانت تجاری ندارید، جای نگرانی نیست، فیس بوک در طی این مراحل به شما اجازه ایجاد یک حساب کاربری جدید را می دهد.
امکان بررسی و تغییر اطلاعات تماس در بخش “Set Up Your Business Profile page” برای شما تعبیه شده است؛ پس از اتمام کار کافی است بر روی گزینه “ِDone” کلیک کنید.
نحوه استفاده از قابلیت insights در اینستاگرام
برای مشاهده آمار اینستاگرام کافی است در اکانت اینستاگرام خود، در قسمت پروفایل بر روی نماد سه خط افقی در گوشه سمت راست بالای صفحه کلیک کنید و سپس روی عبارت insights ضربه بزنید تا بتوانید اطلاعات آماری پیج خود را مشاهده کنید. قابلیت insights در اینستاگرام این امکان را برای شما فراهم می کند تا اطلاعات کلی در مورد افرادی که با پیج شما در تعامل بوده اند، مانند افزایش تعداد فالوورهای شما در هفته گذشته و غیره را مشاهده کنید.
شاخص های قابلیت اینسایت در اینستاگرام
به کمک شاخص های قابلیت insights در اینستاگرام می توانید میزان تعامل کاربرام اینستارگام با پیج تان را آنالیز کنید.
Impressions
شاخص ایمپریشن بیانگر تعداد دفعاتی است که پست شما چند بار در فید اینستاگرام کاربر ظاهر می شود.
Reach
این شاخص بیانگر تعداد کاربران منحصر به فردی است که هر یک از پست های شما را مشاهده کرده اند.
Website Clicks
این شاخص نشان می دهد که کاربران چند بار بر روی لینک هایی که در بیو پروفایل خود وارد می کنید، کلیک می کنند.
Profile Views
این شاخص تعداد دفعاتی که پروفایل شما دیده شده است را نشان می دهد.
Followers
این شاخص نشان می دهد که در هفته گذشته، چه تعداد به فالوورهای شما افزوده شده و یا ریزش فالوور داشتید.
شاخص های ابزار اینسایت برای آنالیز پست ها
برای مشاهده آمار یک پست خاص در اینستاگرام، به پروفایل خود بروید، روی پستی که می خواهید داده های مربوط به آن را ببینید کلیک کنید و روی «view insights» در سمت چپ زیر تصویر پست کلیک کنید. توجه کنید در این قسمت دکمه boost post نیز قرار دارد که می توانید در صورت تمایل پست دلخواه خود را پروموت یا همان تبلیغ کنید.
Likes
تعداد کاربرانی که پست شما را پسندیده و آن را لایک کرده اند را نمایش می دهد.
Comments
این اطلاعات تعداد نظراتی است که کاربران اینستاگرامی در زیر پست تان کامنت کرده اند.
Saves
بیانگر تعداد کاربران یا اکانت هایی است که پست شما را ذخیره بوک مارک کرده اند.
Actions
تعداد اقداماتی را که کاربران پس از مشاهده پست تان در پروفایل شما انجام میدهند، نشان میدهند، مانند بازدید از پروفایل، فالو کردن یا کلیک کردن روی لینک به وبسایت.
Discovery
با این شاخص در ابزار اینسایت می توانید بفهمید که پست شما چه میزان در اکسپلور اینستاگرام دیده شده است. همچنین تعداد افرادی که پست شما را دیده اند اما شما را فالور نکرده اند را نیز به شما نمایش خواهد داد.
Insights discover
شامل اطلاعاتی در مورد دسترسی به پست است که نشان دهنده تعداد اکانت های منحصر به فرد است که از پست شما بازدید کرده اند.
شاخص های قابلیت insights برای استوری های اینستاگرام
کاربران اینستاگرام با اکانت بیزنسی می توانند توسط ابزار اینسایت، میزان تعامل استوری های خود را مشاهده کنند. اما اینستاگرام در حال حاضر هیچ اطلاعات آماری برای لایوها را ارائه نمی دهد. برای مشاهده اطلاعات آماری Insights استوری هایتان، به پروفایل خود بروید و با کلیک بر روی سه خط می توانید آیکون نمودار سه میله ای اینسایت را مشاهده کنید. توجه کنید در این قسمت شما می توانید اطلاعات آماری کل پروفایل تان را مشاهده کنید؛ حال به قسمت استوری بروید تا بتوانید داده های اینسایت در مورد استوری هایتان را ببینید.
Impressions
این اطلاعات نشان می دهد که استوری شما چند بار مشاهده شده است؛ هنگام مشاهده این اطلاعات، به یاد داشته باشید که می توانید چندین عکس یا ویدیو به استوری خود اضافه کنید.
وقتی این کار را انجام می دهید، هر قطعه از محتوای تصویری در استوری شما به عنوان یک عکس یا ویدیو در پست استوری شما محسوب می شود.
به عنوان مثال اگر ۲ عکس به استوری خود اضافه کرده اید، اینستاگرام برای هر عکس یک ایمپرشین منحصربفرد نشان نمی دهد، بلکه یک ایمپرشین برای کل عکس در نظر می گیرد.
Reach
ریچ در استوری، میزان بازدید کاربران منحصر به فردی را نشان می دهد که استوری شما را دیده اند.
Taps forward
این اطلاعات نشان میدهد که کاربر چند بار عکس و یا ویدئوی استوری شما را، به سمت راست میکشد تا قطعه بعدی استوری را مشاهده کند.
Taps back
این اطلاعات تعداد دفعاتی را نشان میدهد که کاربر، قطعه های استوری شما را به سمت چپ سوایپ میکند تا مجدد به قسمت قبلی استوری برود.
Replies
این اطلاعات نشان می دهد که چند بار کاربران از طریق ” send messages” در استوری به شما پیام داده و یا استوری هایتان را ریپلای کرده اند.
Swipe away
این اطلاعات تعداد دفعاتی را نشان می دهد که کاربران به طور تصادفی صفحه را سوایپ می کنند و وارد استوری حساب دیگری می شوند. در واقع کاربر می خواست با ضربه زدن روی صفحه (tap forward) و وارد قسمت دوم استوری شود اما به اشتباه به استوری اکانت دیگر منتقل شده است.
Exits
بیانگر تعداد دفعاتی است که یک کاربر بعد از مشاهده کامل استوری ها، مجدد به بخش فید برمی گردد. قابلیت insights در اینستاگرام شامل بخشی به نام مخاطب (audience) است که اطلاعات مفیدی در مورد موقعیت مکانی فالوورهای شما بر اساس شهر و کشور محل سکونت، محدوده سنی و نسبت جمعیت آنها، جنسیت فالوورهای شما بر حسب مرد یا زن را نمایش می دهد. همچنین در این قسمت می توانید میانگین زمانی ، که فالوورهای شما در هر ساعت از روز در اینستاگرام فعالیت دارند را مشاهده کنید.
حرف آخر
استفاده از اینسایت اینستاگرام به شما کمک میکند تا با دیدی بازتر و دقیقتر به تحلیل عملکرد صفحه تجاری خود بپردازید و با استفاده از دادههای بدست آمده، به بهبود مستمر استراتژیهای بازاریابی خود اقدام نمایید. این ابزار قدرتمند، درک شما از نحوه تعامل مخاطبان با محتوای شما را افزایش داده و به شما امکان میدهد تا با تصمیمگیریهای آگاهانهتر، به اهداف تجاری خود دست یابید.
نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیلتر کنه؟