برای بیش از یک دهه، بازاریابان از ایمیل مارکتینگ برای ایجاد آگاهی از برند و افزایش نرخ بازگشت سرمایه بهره بردهاند. بعد از اینکه امکان دسترسی به اکانتهای ایمیل از طریق گوشیهای هوشمند امکانپذیر شد، شرکت گوگل ارسال تبلیغات در جیمیل به اینباکس کاربران را فراهم کرد.
گوگل، به عنوان یکی از بزرگترین بازیگران در عرصه تکنولوژی، با ارائه امکان ارسال تبلیغات در جیمیل، فرصتهای جدیدی را برای بازاریابان فراهم کرده است. تبلیغات جیمیلی، که به صورت هوشمندانه در بین ایمیلهای شخصی کاربران قرار میگیرند، میتوانند توجه آنها را به خود جلب کرده و احتمال تعامل با برند را افزایش دهند.
تبلیغات جیمیلی در هر زمان و مکانی قابل دستیابی هستند؛ همین امر، ایمیل مارکتینگ را به ابزاری قدرتمند برای رسیدن به مخاطبان هدف تبدیل کرده است.
با توجه به اینکه Gmail یکی از سرویسهای ایمیل پرطرفدار است و تعداد کاربران فعال آن بسیار زیاد است، تبلیغات در جیمیل امکان رسیدن به جمعیت بزرگی از کاربران را فراهم میکند.
در ادامه مقاله، تبلیغات جیمیلی و مزایای آن را بطور کامل شرح خواهیم داد.
تبلیغات در جیمیل گوگل چیست؟
تبلیغات اسپانسری جیمیل (GSPs)، که به عنوان Gmail sponsored ads شناخته میشوند، نوعی تبلیغات آنلاین که توسط گوگل در سرویس جیمیل ارائه میشود. این تبلیغات به صورت اختصاصی به اینباکس کاربران ( مخاطبان هدف ) ارسال میشود.
تبلیغات GSPs براساس محتوای ایمیلهای کاربران جیمیل هدفمند شدهاند؛ یعنی وقتی یک کاربر ایمیل خود را باز میکند، تبلیغات مرتبط با محتوای ایمیل به صورت تبلیغات نمایشی (display ads) در بالای صفحه نمایش جیمیل ظاهر میشوند. این تبلیغات ممکن است شامل تصاویر، متن، پیشنمایشهای ویدئویی و لینکهایی باشند.
تبلیغات در جیمیل بر اساس محتوای ایمیلها و علاقههای کاربران نمایش داده میشوند؛ یعنی ترویج محصولات و خدماتی که با علاقهها و نیازهای کاربران همخوانی داشته باشند. به عنوان مثال، اگر کاربران به تازگی در مورد مسافرتها جستجو کرده و ایمیلهای مرتبطی دریافت کرده باشند، تبلیغات مرتبط با تورها و هتلها به آنها نمایش داده میشوند.
از آنجا که تبلیغات GSPs بر اساس محتوای ایمیلهای کاربران هدفمند شدهاند، این روش به تبلیغدهندگان امکان میدهد تا به راحتی با مخاطبان خود در ارتباط باشند و پیام خود را به صورت دقیقتر و جذابتر ارائه دهند.
روش کار تبلیغات جیمیلی بر اساس الگوریتمهای هوش مصنوعی گوگل استوار است. وقتی یک کاربر ایمیلی دریافت میکند، گوگل با استفاده از الگوریتمهای خود، محتوای ایمیل را تحلیل کرده و کلمات کلیدی و موضوعات مرتبط را استخراج میکند.
سپس، تبلیغاتی که با این موضوعات مرتبط هستند، در قسمتی از صفحه نمایش ایمیل کاربر نمایش داده میشوند. این تبلیغات میتوانند به صورت نمایشی باشند و یا به صورت تبلیغات متنی در قسمتهایی از ایمیل قرار بگیرند.
چند نکته مهم
- تبلیغات در جیمیل (GSPs ) یا Gmail sponsored ads یک روش بازاریابی ایمیلی که با هدف قرار دادن کاربران مناسب و نمایش تبلیغ در اینباکس آنها انجام میشود.
- جیمیل با بیش از یک و نیم میلیارد کاربر فعال، یکی از پرمخاطبترین پلتفرمها برای تبلیغات است.
- کاربران جیمیل روزانه چندین بار ایمیلهای خود را بررسی میکنند، که فرصتی عالی برای بازاریابی فراهم میکند.
- Gmail ads به عنوان یکی از بهترین روشهای موثر در کاهش هزینههای بازاریابی و جلب توجه مخاطبان شناخته شده است.
مطالعه کنید: ایمیل مارکتینگ چیست؟
نحوه نمایش تبلیغات در جیمیل به چه صورت میباشد؟
تبلیغات در جیمیل از بخش Promotions با برچسب AD قابل دسترس هستند. این آگهیها بر اساس فعالیتهای آنلاین کاربران انتخاب شده و در دسترس آنها قرار میگیرد. فرآیند انتخاب و نمایش تبلیغات به صورت خودکار و بر اساس اطلاعات شخصیسازی شده است و کاربران هنگام ورود به حساب کاربری جیمیل خود این تبلیغات را مشاهده میکنند.
گوگل تضمین میکند:
- پیامها و ایمیلهای کاربران برای نمایش Gmail ads اسکن یا خوانده نمیشوند.
- هیچگاه اطلاعات شخصی موجود کاربران در جیمیل را به فروش نمیرساند و این اطلاعات تنها با تمایل و کسب اجازه از خود آنها در اختیار تبلیغکنندگان قرار میگیرد.
- گوگل در نمایش تبلیغاتی که محتوای نژادی، مذهبی، جنسیتی، سلامتی یا مالی دارند، بسیار حساس است و از نمایش آنها خودداری میکند.
- تبلیغات در جیمیل باید از سیاستهای تعیینشده توسط Gmail پیروی کنند.
در کل، هدف گوگل از نمایش تبلیغات در جیمیل، ارائه تبلیغات مرتبط و مفید برای کاربران است، در حالی که به حفظ حریم خصوصی و امنیت اطلاعات شخصی کاربران نیز بسیار ارزش میدهد.
تفاوت تبلیغات در جیمیل با ایمیل مارکتینگ
تفاوت تبلیغات در جیمیل و ایمیل مارکتینگ به شرح زیر است:
هدف
ایمیل مارکتینگ اغلب بر افزایش آگاهی از برند و برقراری ارتباط با مشتری تمرکز دارد، نه صرفاً بر فروش! در حالی که تبلیغات در جیمیل بطور مستقیم بر تبلیغ و فروش محصول یا خدمات تمرکز دارد.
محتوا
تبلیغات جیمیلی مشابه ایمیلهای عادی به نظر میرسند ولی مانند تیزر یک فیلم سینمایی عمل کرده و کلیه اطلاعات مربوطه را از طریق اینباکس Gmail در اختیار کاربران قرار میدهند.
تبلیغات جیمیلی میتوانند به صورت متنی، تصویری یا ویدیویی باشند؛ در حالی که ایمیل مارکتینگ معمولاً از محتوای متنی و تصویری استفاده میکند.
نحوه نمایش
تبلیغات در جیمیل به صورت کامل در همان صفحه کاربر در بخش Promotion های جیمیل با برچسب Ad نمایش داده میشوند.
در حالی که ایمیل مارکتینگ ممکن است لینکهایی به صفحات وب خارجی داشته باشد که برای دسترسی به اطلاعات بیشتر کاربر به آن صفحات هدایت میشود.
نسخه کامل تبلیغات جیمیلی با کلیک بر روی آگهی و بدون نیاز به انتقال به صفحه دیگر در معرض دید کاربران قرار میگیرد.
طول محتوا
تبلیغات جیمیلی محدودیت کاراکتر برای عنوان و محتوا دارند: عنوان حداکثر ۲۵ کاراکتر و محتوا حداکثر ۱۰۰ کاراکتر مجاز است.
ایمیل مارکتینگ میتواند عناوین طولانیتر با محدودیت ۹۰ کاراکتری داشته باشد.
در حالت کلی، با توجه به این محدودیتها بایستی پیام تبلیغاتی خود را به شیوهای متقاعد کننده و هوشمندانه انتخاب کنید.
مکان نمایش
تبلیغات در جیمیل به صورت خودکار در بخش Promotion های ایمیلهای جیمیل و با برچسب Ad نمایش داده میشوند.
در مقابل، ایمیل مارکتینگ به صورت مستقیم به ایمیل دریافت کنندگان ارسال میشود.
مطالعه کنید: ترندهای دیجیتال مارکتینگ در سال ۲۰۲۳
مزایای تبلیغات در جیمیل
تبلیغات در جیمیل، سرویس ایمیل رایگان ارائه شده توسط گوگل، دارای مزایایی است که به تبلیغکنندگان کمک میکند تا به مخاطبان هدف خود برسند و نتایج بهتری را در مقایسه با روشهای تبلیغاتی دیگر به دست آورند. در ادامه به برخی از مزایای تبلیغات در جیمیل اشاره شده است:
محبوبیت پلتفرم
جیمیل یکی از پلتفرمهای ایمیل بسیار محبوب است که بیش از یک و نیم میلیارد نفر از آن استفاده میکنند. این پربازده بودن جیمیل به عنوان یک پلتفرم مورد استفاده توسط افراد، آن را به یک بستر عالی برای انجام تبلیغات تبدیل کرده است.
همچنین، تبلیغات در جیمیل به صورتی طراحی شده است که تبلیغات شما همیشه در ابتدا و بالای لیست ایمیلهای کاربران قرار میگیرد که احتمال دیده شدن آن را افزایش میدهد.
پرداخت هزینه تنها به ازای کلیک
در تبلیغات جیمیل، شما تنها بر اساس تعداد بازدیدها و کلیکهایی که در تبلیغات شما رخ میدهد، هزینه پرداخت میکنید. این به معنای این است که برای افرادی که ایمیل شما را ندیدهاند و یا بر روی تبلیغات شما کلیک نکردهاند، هزینهای پرداخت نمیشود.
این روش از دیگر روشهای ایمیل مارکتینگ که ممکن است بر اساس هزینه ارسال ایمیل پرداخت کنید، متفاوت است و میتواند کارآمدتر و هزینههای کمتری را برای شما به همراه داشته باشد.
امکان تحقق اهداف
تبلیغات در جیمیل میتواند با هدفهای مختلفی مانند افزایش فروش، ایجاد آگاهی در زمینه عملکرد برند یا جذب مخاطبان و مشتریان جدید انجام شود. بنابراین، اگر هدف شما هر چه باشد، تبلیغات در جیمیل میتواند به شما در تحقق آن هدف کمک کند.
انتخاب مخاطب بر اساس فعالیتهای آنلاین
با استفاده از اطلاعاتی که از اپلیکیشنهای مختلف گوگل گردآوری میشود، جیمیل میتواند شما را با علایق و سلایق کاربران آشنا کند. این امکان، شناسایی و هدفگذاری دقیق مخاطب را ممکن میسازد. بنابراین، برای صاحبان کسب و کارها و کارشناسان حوزه بازاریابی اینترنتی، پیدا کردن مشتریان بالقوه بر اساس عادتها و فعالیتهای آنلاین آنها سادهتر خواهد بود و میتوانند روشهای بازاریابی خود را بهبود بخشند.
هدفگذاری جمعیتی
تبلیغات در جیمیل امکان انتخاب مخاطب بر اساس جنسیت، سن، موقعیت مکانی، شغل و میزان درآمد را فراهم میکند. این به شما امکان میدهد تا تبلیغات خود را به یک جمعیت خاص هدف بگیرید و نتیجهبخشتر باشید.
شخصیسازی تبلیغات
با توجه به شناخت علایق منحصر به فرد گروههای مختلف کاربران، تبلیغات در جیمیل میتواند شخصیسازی شده و مؤثر باشد. امکاناتی مانند تغییر رنگ و سفارشیسازی تیزرها، به شما اجازه میدهد تا تبلیغات خود را بر اساس سلیقه و علاقه هر فرد تنظیم کنید.
امکان استفاده از محتواهای متنوع
علاوه بر متن و تصاویر، تبلیغات در جیمیل امکان استفاده از ویدیوهای تبلیغاتی را نیز فراهم میکند. این امکان به شما اجازه میدهد تا با استفاده از محتواهای متنوعتر، تبلیغات جذابتری را برای مخاطبان خود ارائه دهید.
امکان کنترل هزینه تبلیغات
در تبلیغات جیمیل، شما میتوانید گزارش دقیقی از هزینههای تبلیغاتی خود دریافت کنید و بر اساس آن، بودجهای را تعیین کنید. این امکان به شما کمک میکند تا هزینههای تبلیغات را کنترل کنید و به صورت دقیقتر برنامهریزی کنید.
حرف آخر
تبلیغات جیمیلی، با ارائه امکان ارتباط مستقیم و مؤثر با مشتریان، نقش کلیدی در استراتژیهای بازاریابی دیجیتال کسبوکارها ایفا میکند.
اما در نظر داشته باشید، تبلیغات جیمیلی نمیتواند به تنهایی راهکار کاملی برای تبلیغات آنلاین باشد. برای دریافت نتیجه مطلوب از تبلیغات دیجیتال بهتر است تبلیغات در شبکههای اجتماعی را نیز در رأس فعالیتهای بازاریابی خود قرار دهید.
فراموش نکنید موفقیت در ایمیل مارکتینگ نیازمند درک دقیق از رفتار مصرفکننده و توانایی ایجاد پیامهای متناسب با نیازها و علایق آنها است. بازاریابان باید به دنبال روشهای خلاقانه برای افزایش تعامل باشند، مانند استفاده از محتوای شخصیسازی شده، (CTA) قوی و ارائه ارزش واقعی که مشتریان را به ادامه تعامل با برند ترغیب کند.
در آخر توصیه می کنم برای آموزش نکات مهم و ترفندهای تبلیغات، برگزاری تبلیغات خلاقانه، رشد و توسعه کسب و کارتان و افزایش فروش و …. در کلاب آقای تبلیغات عضو شوید. برای کسب اطلاعات کامل جهت عضویت در کلاب آقای تبلیغات پیج اینستاگرامی آقای تبلیغات را دنبال کنید.
نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیلتر کنه؟