در جستجوی ایده نوشتن CTA برای یکی از مقالات خود در اینترنت بودم؛ به یک جمله جالب برخورد کردم: “کال تو اکشن یعنی توشــهی راه.” این جمله به نظرم خیلی جالب بود و معنای CTA را به زیبایی انتقال داده بود.
در دیجیتال مارکتینگ توانایی جلب توجه مخاطبان و ترغیب آنها به اقدامهای خاص، از جمله خرید محصولات یا خدمات، عامل مهمی در موفقیت کسب و کارها محسوب میشود. ما برای طی کردن این مسیر و رسیدن به مقصد خود باید توشهی راه داشته باشیم.
یکی از ابزارهای بسیار مؤثر در این زمینه، “کال تو اکشن” یا CTA است؛ از این رو تصمیم گرفتم یک لیست از ایدههای CTA مناسب را آماده کنم تا به راحتی در دسترس مخاطبان باشد.
در این مقاله، میخواهم چنده ایده نوشتن CTA را برای شما ارائه دهم. اما قبل از هر چیزی یک تعریف مختصری از CTA داشته باشیم. برای کسب اطلاعات دقیق در مورد کال تو اکشن توصیه میکنم مقاله ” CTA چیست ” را مطالعه کنید.
تعریف کال تو اکشن CTA
کال تو اکشن یا CTA (مخفف Call To Action) یک مفهوم مهم در حوزه بازاریابی و تبلیغات است که به معنای فراخوانی یا درخواست بازخورد تعبیر میشود. به زبان سادهتر CTA برای ترغیب مخاطبان به اقدام خاصی مورد استفاده قرار میگیرد.
در ادامه توضیحات بیشتری در مورد CTA ارائه میشود:
هدف اصلی CTA: هدف اصلی CTA این است که مخاطبان را به انجام کاری خاص ترغیب کند. اقداماتی مانند خرید محصول، ثبت نام در سایت، اشتراک گذاری مطالب، تکمیل یک فرم، تماس تلفنی با شما و یا هر اقدام دیگری کال تو اکشن هستند.
اجزای یک CTA: یک CTA عموماً شامل متن یا دکمهای است که مخاطب باید روی آن کلیک کند. متن CTA باید جذاب و وسوسهانگیز و به طور واضح تعیین کننده اقدام مورد نظر باشد. مثالهایی از متنهای CTA عبارتهایی مانند ” همین الان بخرید!”، “ثبت نام کنید” یا “مشاهده جزئیات بیشتر” هستند.
واکنش مخاطبان به CTA: انجام یک CTA توسط مخاطبان میتواند به شکلهای مختلفی باشد، از جمله کلیک بر روی یک دکمه، پر کردن یک فرم، تماس تلفنی، یا حتی اشتراک گذاری محتوا در شبکههای اجتماعی.
اهمیت CTA در بازاریابی: طراحی اصولی CTA میتواند نرخ تبدیل مخاطبان به مشتریان را افزایش داده و به رشد کسب و کار کمک کند.
آزمون و بهبود CTA: کال تو اکشن مورد نظر خود را تست کنید تا ببینید کدام یک بازخورد خوبی دریافت میکند. بهبود مداوم CTA موجب بهبود نتایج کلی استراتژیهای بازاریابی شما میگردد.
CTAها ابزار بسیار مهمی در دستهای بازاریابان هستند، که به کمک آن میتوانند به اهداف بازاریابی خود دست پیدا کنند.
کال تو اکشن یعنی درخواستی که از مخاطب خود دارید و او را به انجام کاری خاص تشویق میکنید. کال تو اکشن (Call To Action) با نامهای دیگری چون فراخونی، دعوت به اقدام یا درخواست بازخورد نیز شناخته میشود.
چند عبارت کلیدی
- ” کال تو اکشن ” در فارسی یعنی ” دعوت به اقدام ” است. به نظر تعریف مناسبی است! چون کاربر را به انجام عملی مشخص که برای ما فایده دارد، ترغیب میکنیم.
- برای دریافت بازخورد بهتر از کمپینهای بازاریابی و تبلیغات، حتماً از ” کالتواکشن ” استفاده کنید؛ یعنی شما باید خیلی واضح، مخاطب تبلیغ یا برنامه های بازاریابی خودتان را به انجام عملی مشخص و متناسب دعوت کنید.
- متن کوتاهی در عنوان و روی دکمه CTA، آخرین پیامی است که مخاطب قبل از خرید، ثبت نام و… میبیند.
- مهمترین مرحله در مسیر سفر مشتری،مرحلهی آخر یعنی کال تو اکشن است.
یک نکته بسیار مهم
کال تو اکشن را باید متناسب با لحن و نوع کسب و کارتان انتخاب کنید؛ برای مثال:
- برای کسب و کار های B2B از CTA ” یک هفته رایگان “
- برای کسب و کار C2B از CTA ” همین حالا بخرید! ”
یادتان باشد در عرضه محصول و نحوه ی بازاریابیتان یک مزیت رقابتی ایجاد کنید؛ تا کال تو اکشن شما برای مخاطب وسوسه انگیز باشد.
ویژگی های کال تو اکشن
متن دکمه CTA (دعوت به اقدام) برای تأثیرگذاری بیشتر باید دارای چند ویژگی کلیدی دیگر باشد:
لحنتان صمیمی باشد
مخاطبی که بعد از جستجوی فراوان و گذشتن از چند مرحله در سفر مشتری به دکمهی نهایی رسیده است، یعنی به کسب و کار شما نزدیکتر شده است؛ ما همیشه با افراد نزدیک خود، ارتباط صمیمیتری داریم.
بر روی فایده بیشتر تأکید کنید (تا انجام کاری)
فرض کنید قرار است برای خرید محصول ” کفش ورزشی ” متن دکمه CTA بنویسید. ساده ترین حالت این است که بنویسد ” خرید کتونی ” ؛ اما به این فکر کنید که قرار است این محصول چه فایدهای برای مشتری داشته باشد؟
پس به جای حرف زدن از انجام یک عمل، دربارهی فواید محصول صحبت کنید. برای مثال: ” میخواهم راحت تر ورزش کنم “
اشتیاق و انگیزه مخاطب را تقویت کنید
مثالً ” همین حالا بخرید و ۲۰ درصد تخفیف بگیرید!” این کال تو اکشن هم به مخاطب انگیزه خرید می دهد تا از تخفیف استفاده کند.
حواستان باشد که اگر دلیل مهمی برای ترغیب دارید، آن را در مراحل آخر به مخاطب یادآوری کنید. متن کال تو اکشن باید به گونه ای نوشته شود که مخاطب را به پذیرفتن و انجام عمل موردنظر مشتاق کند. ایجاد اشتیاق به دو صورت اتفاق میافتد:
- دست گذاشتن روی احساسات و عواطف مخاطب
- دادن دلیلی منطقی و اعلام سودی که به مشتری خواهد رسید.
کمی فوریت و محدودیت ایجاد کنید
هیچکس نمیخواهد فرصتهای خوب را از دست دهد؛ با محدود کردن زمان، تعداد، تخفیف یا هرچیز دیگری، به مخاطب القاء کنید که زودتر اقدام مورد نظرتان را انجام دهد. مخاطب تصور میکند اگر همین حالا اقدام نکند، چیزی را از دست خواهد داد و از دیگران عقب میافتد!
پیشنهاد میکنیم از کلماتی مثل ” اکنون ” ، ” همین حالا ” و ” امروز ” استفاده کنید.
اعداد بسیار مهم در کال تو اکشن
اعداد نقش مهمی در افزایش تأثیرگذاری کال تو اکشن دارند؛ بنابراین کاربرد اعداد در CTA را فراموش نکنید! مثل
” شلوارهای ۵۰۰ هزار تومانی ما را همین حالا بخرید!”
یا ” 20 درصد تخفیف برای خریدهای امروز”.
با نحوه به کار بردن کال تو اکشن در محتوا آشنا شوید.
چند ایده نوشتن CTA
چند ایده نوشتن CTA تأثیرگذار برای اقدام های مختلف را آماده کرده ام تا شما بسته به نیازتان، از آنها استفاده کنید. از لیست زیر اقدام موردنظر خود را انتخاب کنید!
ایده CTA دانلود اپلیکیشن و بازی
ایده CTA فروش محصولات دیجیتال و دوره
ایده CTA فروش محصول یا خدمت
ایده CTA ثبت نام
ایده CTA عضویت در خبرنامه
ایده CTA جذب لید
نکات مهم در نوشتن CTA
نوشتن یک CTA (دعوت به فراخوان) تأثیرگذار در متن یا محتوای شما میتواند به بهبود نرخ تبدیل و عملکرد کمپینها و وبسایت شما کمک کند. در اینجا چند ایده برای نوشتن CTA تأثیرگذار آورده شده است:
سادگی و وضوح
CTA شما باید ساده و واضح باشد. استفاده از کلمات مستقیم و قابل فهمی مانند “خرید کنید”، “ثبتنام کنید” یا “تماس بگیرید” میتواند مخاطبان را به انجام عمل دعوت کند.
ایجاد اضطراب مثبت
از واژهها و عباراتی استفاده کنید که احساس اهمیت و فوریت را برای مخاطبان ایجاد کنند. مثلاً “فرصت را از دست ندهید” یا “فقط امروز معامله کنید”.
ارتقاء مزایا
به جای تأکید بر انجام عمل موردنظر، مزایایی که مخاطبان از انجام CTA بهرهمند خواهند شد را برجسته کنید. به عنوان مثال، “دانلود کتاب الکترونیک رایگان” یا “دریافت مشاوره رایگان”.
استفاده از عبارات فوریت
استفاده از عباراتی مانند “همین حالا”، “فوراً” یا “تنها چند قدم دیگر”، احساس فوریت و اهمیت را افزایش میدهد.
تنوع در CTA
در محتواها و در پلتفرمهای مختلف وبسایت، از CTAهای متنوعی استفاده کنید تا به نیازهای مخاطبان پاسخ دهید. مثلاً “خرید کنید” برای صفحه محصولات و “ثبتنام کنید” برای کلاب آقای تبلیغات
تست و بهینهسازی
CTAها را به صورت دورهای تست و بهینهسازی کنید؛ اندازهگیری نتایج و تعیین اینکه کدام CTA بهتر عمل میکند میتواند به بهبود کمپینهای شما کمک کند.
تطبیق با محتوا
CTA شما باید با محتوای پیرامون آن هماهنگ باشد؛ به عنوان مثال، اگر محتوای شما در مورد یک محصول خاص است، CTA باید مخاطب را به خرید آن محصول دعوت کند.
ایجاد حالت اضطراب مثبت
استفاده از کلماتی مانند “محدود”، “ویژه”، “تخفیف” و “پیشنهاد ویژه” میتواند احساس فوریت و تمایل به عمل را افزایش دهد.
تصاویر یا آیکونهای مکمل
به CTA خود تصویر یا آیکونی اضافه کنید که مفهوم عمل را نمایش دهد؛ آیکون میزان تأثیرگذاری متن CTA را تقویت کند.
تنظیم ترتیب
مکملهای CTA را در محتوای خود تنظیم کنید تا مخاطبان به راحتی به آن دسترسی داشته باشند. همچنین به یاد داشته باشید که CTA نهایتاً به انگیزه و نیاز مخاطبان شما باید پاسخ دهد؛ از این در مورد نیازهای دقیق مخاطبانتان تحقیق کنید و CTA کمپین و محتوای خود را بر اساس نیازهای آنها ایجاد کنید.
با نحوه افزودن دکمه های عمل در اینستاگرام آشنا شوید.
در آخر: از ترندهای تبلیغات در اینستاگرام باخبر شوید!
توصیه میکنم در پیج اینستاگرامی علی سادهبافی (آقای تبلیغ/ آقای تبلیغات)، بحثهای جنجال برانگیز ایشان درباره انواع محتوا در سوشیال مدیا را دنبال کنید.
نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیلتر کنه؟