CTA چیست؟ انواع CTA برای ترغیب کاربران

اگر در حوزه بازاریابی محتوا و به‌طور خاص، تولید محتوا فعالیت دارید، حتماً با کلمه‌ی CTA آشنایی دارید. از طرفی اگر کسب‌وکار آنلاین دارید و می‌خواهید نرخ تبدیل و فروش خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید، لازم است بدانید CTA چیست؟ چه مزیت هایی دارد؟ در این مقاله، نگاهی دقیق به CTA و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید، خواهیم داشت.

CTA مخفف Call to Action است و ترجمه تحت‌اللفظی آن اقدام به عمل می باشد؛ اما در دیجیتال مارکتینگ ترجمه‌ی فراخوان برای آن بیشتر رواج یافته است.

هر جایی که در سایت‌ها، اپلیکیشن ها یا شبکه های اجتماعی از شما دعوت به انجام دادن عملی می شود، با یک کال تو اکشن مواجه هستید. فراموش نکنید که یکی از بهترین گزینه ها برای دستیابی به مشتریان زیاد و فروش بیشتر به طور کلی اهداف تجاری تان قرار دادن دکمه CTA است.

کال تو اکشن (Call To Action) چیست؟

به عنوان یک کاربر اینترنت حتماً در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مختلفی فعالیت می‌کنید. شاید در سایت یا صفحات اجتماعی از شما خواسته شود که کاری انجام دهید؛ مثلاً ممکن است از شما بخواهند که روی یک لینک کلیک کنید تا در مورد یک مفهوم خاص اطلاعاتی بدست آورید. در واقع چنین سایت یا صفحه‌ای از شما درخواست کرده‌ است که کاری انجام دهید. این مسئله به معنای کال تو اکشن است! اما واقعاً CTA چیست؟ همچنین ممکن است این سوال برای شما پیش آمده است که استفاده از دکمه کال تو اکشن چه مزایایی برای شما خواهد داشت.

در واقع کال تو اکشن به معنای دعوت برای انجام اقدامی است و می‌تواند کمک زیادی به  مثلاً ممکن است شما از مخاطبان خود درخواستی داشته باشید و برای آن که کاربر آن کار را انجام دهد، لازم است تا از آن‌ها درخواست کنید. کال تو اکشن یا CTA به شکل‌های مختلفی صورت می‌گیرد.

مقاله پیشنهادی: چگونه در اینستاگرام استوری تماس با ما طراحی کنیم؟

مثلاً ممکن است به کمک یک تصویر از شما درخواست شود یا یک دکمه در سایت قرار گرفته باشد. حتی ابزارهای شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام هم در حال حاضر امکان استفاده از CTA را در اختیار شما قرار می‌دهند! به این صورت که می‌توانید یک لینک در اختیار کاربران قرار دهید و از آن‌ها بخواهید تا فرمی را پر کنند. کال تو اکشن قابل آنالیز است و به همین دلیل، اهمیت بسیار زیادی به خصوص برای کسب‌وکارها دارد.

هرچقدر این دکمه را بهتر طراحی کنیم، نرخ کلیک روی آن بیشتر خواهد بود. در ادامه به شما خواهیم گفت چگونه یک دکمه‌ی Call To Action عالی طراحی کنیم.

رایج ترین CTA  چیست؟

برخی از رایج‌ترین انواع CTA هستند:

  • فرم دریافت ایمیل (برای ثبت در لیست ایمیل یک سایت و مثلاً دریافت خبرنامه هفتگی)
  • دکمه پرداخت، دکمه خرید یا دکمه افزودن به سبد خرید در فروشگاه های آنلاین
  • دکمه یا لینکی که شما را به بازدید صفحه‌ی دیگری در سایت دعوت می‌کند
  • دکمه‌ی «مطالعه‌ی بیشتر» که متن کامل پست یک وبلاگ را برایتان نمایش می‌دهد
  • باکس ثبت نام و عضویت در وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها
  • باکس ثبت نام و عضویت در وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها
  • دکمه‌های به‌اشتراک‌گذاری مطالب در نرم افزارهای پیام رسان و شبکه های اجتماعی
  • لینک‌ها، دکمه‌ها یا فرم‌هایی که شما را به دانلود کردن یک فایل یا اپلیکیشن دعوت می‌کنند

CTA به شکل‌های بسیار گوناگونی دیده می‌شود و نباید آن را صرفاً در قالب یک «دکمه» تصور کنید.  هر شکلی از دعوت به اقدام را می‌توان یک CTA در نظر گرفت.

کال تو اکشن (دعوت به اقدام)

مهم‌ترین مسائل در طراحی CTA چیست؟

  • طراحی درست و اصولی
  • قرارگیری دکمه در جایگاه درست صفحه
  • استفاده از رنگ و متن مناسب و جذاب و هماهنگی آن سایر عناصر صفحه
  • و…

این موارد خلاصه‌ای از مهم‌ترین مواردی است که باید در زمان طراحی دکمه فراخوان به آن‌ها توجه داشته باشید. در ادامه به صورت جزئی‌تر، موارد مهم و قابل اهمیت را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

دریافت اطلاعات تماس

معمول‌ترین و متداول‌ترین روش استفاده از CTA، به‌کار بردن آن برای دریافت اطلاعات تماس کاربر یا انجام عمل فروش توسط کاربر است. حتما برای شما هم در صفحات مختلف وب، بنرهای تبلیغاتی، اسلایدرها، ایمیل‌های تبلیغاتی و… این دکمه‌ها را با عباراتی مانند “همین الان بخرید”، “خرید فوری”، “تماس با ما”، “با ما تماس بگیرید” و… دیده‌اید.

لازم به ذکر است که این مورد تنها کاربرد CTA نیست. برای مثال گاهی راضی کردن مشتری به خرید یک محصول به صورت آنلاین و حتی تلفنی کار مشکلی است. در این شرایط دکمه CTA می‌تواند نقش غیرمستقیمی را ایفا کند. مثلا کاربر با کلیک روی آن و یا ثبت ایمیل خود، کتابچه رایگانی را درباره محصول مورد نظر دریافت می‌کند تا از این طریق به مرور زمان به خرید آن محصول متمایل شود.

تعیین هدف

در این مرحله باید به شکلی کاملا واضح مشخص کنید که هدف شما از ساخت یک دکمه ctaچیست؟ هدف‌گیری درست، شما را در انتخاب راهکارها و سناریوهای بهتر برای دکمه CTA کمک می‌کند. البته تعیین هدف تنها قدم ابتدایی این کار است؛ در نهایت مسیری که شما در ادامه طی می‌کنید از اهمیت بالاتری برخوردار است. برای مثال به هیچ وجه نباید آدرس ایمیل‌هایی که به بهانه ارسال هدیه رایگان از کاربران دریافت می‌کنید را آماج حملات ایمیل‌های اسپم با موضوع فروش محصول قرار دهید.

این موضوع علاوه بر اینکه باعث ایجاد حس بد در کاربر نسبت به برند شما می‌شود، موجب می‌شود تا در آینده نیز کاربر تمایلی نداشته باشد که اطلاعاتی را با شما درمیان بگذارد.

برخی از مهم‌ترین اهداف استفاده از دکمه فراخوان را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  1. برندسازی
  2. فروش محصول
  3. تغییر نگرش کاربران
  4. ارسال هدیه رایگان برای تست
  5. افزایش فالوور شبکه‌های اجتماعی
  6. دریافت اطلاعات تماس مانند ایمیل و تلفن

مهم‌ترین دلیل استفاده از call to action چیست ؟

استفاده از انواع CTA مزایای بیشماری دارد که می‌تواند شما را به اهدافی که برای کسب‌وکارتان در نظر دارید، برساند. البته بسیاری از مدیران مارکتینگ به دو دلیل عمده ترجیح می‌دهند استفاده از این نوع دکمه را از برنامه بازاریابی و فروش خود حذف کنند. این دلایل عبارتند از:

  1. اعتقاد به اینکه کاربر خودش می‌داند چه چیز می‌خواهد و یا چه تصمیمی دارد. در نتیجه استفاده از این دکمه‌ها تاثیری نداشته و کاربر فعالیت موردنظر را انجام نمی‌دهد.
  2. نگرانی از اینکه کاربر، این شکل تبلیغ و هدایت به سمت عملی خاص را ناخوشایند بداند و در نتیجه بازخورد منفی ایجاد شود.

این نگرانی‌های عنوان شده می‌توانند درست باشند، اما شما با استفاده درست از دکمه cta و در نظر داشتن اصول این کار، می‌توانید به تمامی آن‌ها پایان دهید. در ادامه با هم دلایل استفاده از این دکمه محبوب را توضیح داده و در نهایت بررسی می‌کنیم که طراحی یک دکمه Call To Action چگونه باید انجام شود؛ با ما همراه باشید.

افزایش نرخ تبدیل

نخستین و مهم‌ترین دلیل استفاده از انواع CTA ، تاثیر شگفت‌انگیز آن بر نرخ تبدیل است؛ البته این در صورتی است که به درستی بهینه شده باشد. می‌دانید نرخ تبدیل چه کمکی به کسب‌وکار شما می‌کند؟ به جرئت می‌توان اعتراف کرد که این فاکتور، تعیین کننده این است که آیا یک صفحه توانسته عملکرد درستی داشته باشد یا خیر. هرچه نرخ تبدیل یک صفحه بیشتر باشد، آن صفحه توانسته برای دستیابی به اهدافی که برایش تعیین شده است، موفق‌تر عمل کند.

هدایت مخاطبان

اگر در زمینه مارکتینگ فعالیت داشته باشید، می‌دانید که جذب مخاطب هدف که با احتمال بیشتری به مشتری تبدیل می‌شود، چه کار زمان‌گیر و گرانی است. هیچ کدام از ما دوست نداریم که کاربر هدف وارد سایت شده و در نهایت بدون اینکه به هدف خود برسد، از صفحه خارج شود. به عنوان مثال در نظر بگیرید که کاربر موردنظر وارد یک صفحه وبلاگ شما شود. شما در این صفحه در مورد مزایای وسیله‌ای صحبت کرده‌اید که خودتان هم آن را می‌فروشید. اگر نتوانید به درستی از یک دکمه cta استفاده کنید و متشری را به صفحه محصول برسانید، یک مشتری واقعی را به سایت رقیب می‌فرستید.

کاهش نرخ پرش (bounce rate)

اگر تا به اینجا به درک درستی نسبت به دکمه فراخوان رسیده باشید و درک کرده باشید که cta چیست ، می‌دانید که این دکمه از کاربر می‌خواهد که کاری در سایت شما انجام دهد.

حال اگر کاربر برای مطالعه مقاله ارزشمندی وارد سایت شما شود و اطلاعات منتشر شده برایش مفید باشد، دکمه کال تو اکشن شما می‌تواند او را به صفحه دیگری از سایت منتقل کند. در نتیجه دیرتر سایت را ترک کرده و نرخ پرش شما کاهش پیدا می‌کند.

افزایش میزان فروش

بهره‌گیری از کمی خلاقیت در زمان طراحی cta، به شما کمک می‌کند تا فروش خود را به شکل تاثیرگذاری افزایش دهید. راه‌های زیادی برای این کار وجود دارد اما از مرسوم‌ترین‌های آن، نقد و بررسی یک محصول و یا مقایسه چند محصول با یکدیگر است. در نهایت نیز به تمامی آن محصولات لینک داده شود.

اهمیت CTA در چیست؟

کمی به رفتار خودتان هنگام جستجو در وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی فکر کنید.

بسیاری از ما، بازدیدکنندگان منفعل یا اصطلاحاً Passive Visitor هستیم. درصد بسیار کمی از بازدیدکنندگان یک صفحه، پس از بازدید کردن، کار دوم یا سومی را هم انجام می‌دهند:

  • بسیاری از ما، یک پست اینستاگرام را که به ما پیشنهاد داده شده، می‌بینیم و بدون این‌که صفحه‌ی اصلی پروفایل سر بزنیم، به سراغ پست‌های دیگر می‌رویم.
  • بسیار پیش می‌آید که عبارتی را در گوگل جستجو می‌کنیم و پس از باز کردن یک صفحه و خواندن آن، بدون این‌که حتی یک کلیک انجام دهیم، از آن سایت خارج می‌شویم.
  • موارد بسیاری وجود دارد که به قصد خرید، از سایت یا اپلیکیشن یک فروشگاه بازدید می‌کنیم، دکمه‌ی خرید را هم می‌بینیم، اما در آخرین لحظه، تصمیم می‌گیریم دکمه را فشار ندهیم و بدون اقدام به خرید، فروشگاه آنلاین را ترک می‌کنیم.

هر چقدر CTA بهتر طراحی شود، درصد کسانی که به شکل منفعل و Passive از سایت بازدید می‌کنند، کمتر می‌شود.

گاهی اوقات، ممکن است تغییر رنگ و متن یک دکمه، بتواند به سادگی درصد بازدیدکنندگان Passive یک فروشگاه را از ۹۹/۸٪ به ۹۹/۶٪ برساند. این تغییر به آن معناست که تعداد خریداران، به صورت بالقوه تا دو برابر افزایش پیدا کرده است (از ۰/۲٪ به ۰/۴٪).

جالب این‌جاست که بسیاری از فعالان دیجیتال مارکتینگ، آن‌قدر درگیر افزایش ورودی قیف فروش می‌شوند که این مرحله را فراموش می‌کنند.

مثلاً چندصد نفرساعت برای سئو وقت می‌گذارند یا هزینه‌ی بسیار زیادی را صرف تبلیغ در وب‌سایت‌ها و شبکه های اجتماعی می‌کنند تا بازدیدکنندگان بیشتری به صفحه‌ی مد نظر آن‌ها (صفحه فرود وب سایت یا اکانت‌شان در اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی) هدایت شوند. اما برای طراحی و بهینه سازی CTA، حتی یک ساعت هم وقت صرف نمی‌کنند.

در حالی که افزایش مثلاً ۳۰ درصدی ترافیک ورودی، کاری بسیار گران‌قیمت و دشوار است، در حالی که با تغییر هوشمندانه‌ی CTA، معمولاً به سادگی می‌توان چنین بهبودهایی را ایجاد نمود (خصوصاً اگر پیش از این، برای این کار وقت نگذاشته باشید و CTA‌های شما، کاملاً خام باشند).

حرف آخر

در هر سایت، صفحات مختلفی وجود دارد و هر یک از این صفحات، با هدف خاصی ایجاد شده است! در واقع هر صفحه برای آن ایجاد شده است که کاربران در آن کاری انجام دهند. مثلاً ممکن است بخواهید لیست ایمیل کاربران خود را افزایش دهید یا فروش محصول خود را بیشتر کنید. هر چقدر نرخ تبدیل بیشتر باشد، شما موفق‌تر بوده‌اید. هر هدفی که داشته باشید، باید با کمک دکمه کال تو اکشن آن را محقق کنید.

اگر در مورد نحوه ساخت کال تو اکشن سوالی دارید، می‌توانید از طریق بخش نظرات یا آیدی تلگرام شویراد مطرح کنید تا شما را راهنمایی کنیم.

 حدیث شجاع زاده
حدیث شجاع زاده

میلیون‌ها بار تلاش کردم تا به هدفم نزدیک بشم و این داستان همچنان ادامه داره...
نویسنده، سئوکار و طراح تصاویر تیم تحریریه شویراد

 حدیث شجاع زاده
حدیث شجاع زاده

میلیون‌ها بار تلاش کردم تا به هدفم نزدیک بشم و این داستان همچنان ادامه داره...
نویسنده، سئوکار و طراح تصاویر تیم تحریریه شویراد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *