اینستاگرام به عنوان یکی از پلتفرمهای پیشرو بین شبکههای اجتماعی، همواره در حال تحول و بهروزرسانی الگوریتمهای خود است تا تجربه کاربری بهتری را ارائه دهد. استراتژی هشتگ، که زمانی یکی از اصلیترین ابزارهای دستیابی به مخاطب بود، اکنون با چالشهای جدیدی روبرو است.
در این مقاله، به بررسی این موضوع میپردازیم که آیا استفاده از هشتگها همچنان اثربخش است یا خیر؟ یا به گفته خیلی از کاربران اینستاگرام آیا استراتژی هشتگ مرده است؟
آیا استراتژی هشتگ مرده است؟
استراتژی هشتگ در اینستاگرام همچنان یکی از روشهای کلیدی برای برچسبگذاری و دستهبندی محتوا است. استفاده از هشتگها میتواند به افزایش دیده شدن محتوا و جذب مخاطب کمک کند، به شرطی که به صورت هدفمند و مرتبط با موضوع محتوا انتخاب شود. با این حال، برخی از کارشناسان بازاریابی دیجیتال بر این باورند که استراتژی هشتگ به دلیل استفاده بیرویه و نامناسب، دیگر به اندازه گذشته مؤثر نیست. از طرفی، هنوز هم بسیاری از برندها و افراد با استفاده هوشمندانه از هشتگها، توانستهاند دیده شوند و جامعهای پیرامون محتوای خود ایجاد کنند.
با این تفاصیل، در پاسخ به سؤال آیا استراتژی هشتگ مرده است؟ یا نه؟! میتوان گفت که هرچند استفاده از هشتگها ضروری نیست؛ اما در عین حال استفاده از هشتگهای هدفمند و مرتبط با محتوا میتواند مفید باشد.
به جای استفاده بیرویه و بدون هدف از هشتگها، توصیه میشود که بر روی انتخاب هشتگهای دقیق و مرتبط با موضوع پست تمرکز کنید. این کار باعث میشود که محتوای شما راحتتر در دسترس کاربرانی که به دنبال موضوعات مشابه هستند، قرار گیرد.
برای آشنایی بیشتر با نحوه هشتگگذاری توصیه میکنم مقاله “ لیست هشتگ های ممنوعه اینستاگرام در سال ۲۰۲۴ ” را مطالعه کنید.
استراتژی هشتگگذاری در اینستاگرام، مدام در حال تغییر است، اما این به معنای مرگ هشتگها نیست. هشتگها همچنان میتوانند به عنوان بخشی از استراتژی بازاریابی محتوا مورد استفاده قرار گیرند، به شرطی که با دقت و خلاقیت به کار روند.
استراتژی جدید هشتگها در الگوریتم اینستاگرام
اینستاگرام در سالهای اخیر قابلیتهای جستجوی خود را گسترش داده است. در گذشته، کاربران برای یافتن محتوای مرتبط، بیشتر به جستجوی هشتگها متکی بودند. اما اکنون، الگوریتم اینستاگرام ، امکان جستجوی مستقیم کلمات کلیدی را فراهم کرده است که این امر میتواند نیاز به هشتگگذاری را کاهش دهد.
در جدول زیر، دو حالت الگوریتم اینستاگرام را مقایسه کردهایم:
الگوریتم جدید | الگوریتم قدیمی |
---|---|
جستجوی کلمات کلیدی بدون نیاز به هشتگ | نیاز به هشتگگذاری در کپشنها |
دسترسی به محتوا بر اساس متن کپشن و محتوای پست | دسترسی به محتوا بر اساس هشتگهای موجود در کپشن |
افزایش اهمیت محتوای متنی و کیفیت پست | تمرکز بر تعداد و انتخاب هشتگهای مرتبط |
توصیههای عمومی بر اساس محبوبیت هشتگها | توصیههای شخصیسازی شده بر اساس رفتار کاربر |
اتکا به هشتگها برای افزایش دیده شدن | کاهش اهمیت هشتگها در دستیابی به دیده شدن |
همانطور که میدانید قبل از سال ۲۰۲۳ کاربران در اینستاگرام برای سرچ کلمه کلیدی مورد نظر خود بایستی هشتگ + کلمه مورد نظر را در قسمت سرچ اینستاگرام وارد میکردند، تا بتوانند به موضوع مربوطه دسترسی داشته باشند. در حالیکه چنین قابلیتی در تیکتاک، یوتیوب و گوگل فراهم بود.
اینستاگرام به شدت با پلتفرمهای تیکتاک و یوتیوب در حال رقابت است؛ بنابراین از سال ۲۰۲۳ اینستاگرام نیز قابلیت سرچ را برای کاربران خود فراهم کرد.
قابلیت جستجوی کلمات کلیدی در اینستاگرام امکانپذیر است.
با اضافه شدن قابلیت جستجوی کلمات کلیدی در اینستاگرام، اکنون کاربران میتوانند با جستجوی کلمات کلیدی مورد نظرشان در قسمت سرچ اکسپلور – مشابه با جستجو در موتورهای جستجو مانند گوگل یا یوتیوب – محتوای مورد علاقه خود را پیدا کنند. این قابلیت جدید اینستاگرام، نیاز به استفاده از هشتگها را کاهش میدهد، زیرا کاربران میتوانند مستقیماً محتوای مرتبط را جستجو کنند.
توجه کنید!
بنابه مطالب گفته شده در الگوریتم جدید اینستاگرام، پستهای بدون هشتگ نیز میتوانند در نتایج جستجوی کاربران نمایش داده شوند. این بدان معناست که الگوریتمهای اینستاگرام قادر به شناسایی و نمایش محتوای مرتبط بر اساس عوامل دیگری مانند تعاملات کاربران، محبوبیت پستها و رفتار جستجوی کاربران هستند. بنابراین، حتی پستهایی که فاقد هشتگ هستند نیز نیز در نتایج جستجوی کاربران اینستاگرامی که به دنبال موضوعات مشابه هستند، نمایش داده میشوند. این تغییر، اهمیت داشتن محتوای با کیفیت و جذاب را بیش از پیش نشان میدهد.
مقاله پیشنهادی: ابزار آنالیز هشتگ اینستاگرام
محدودیت در تعداد انتخاب هشتگها
اول اینکه: استفاده از تعداد زیادی هشتگ میتواند توجه کاربران را از محتوای اصلی پست دور کند و باعث سردرگمی شود. محدود کردن تعداد هشتگها به ۵ تا ۱۰ عدد، به شما کمک میکند تا تمرکز خود را بر روی انتخاب هشتگهایی که بیشترین ارتباط را با محتوای شما دارند، قرار دهید و از این طریق، مخاطبان دقیقتر و مرتبطتری را جذب کنید.
دوم اینکه: استفاده از بیش از ۵ هشتگ در کپشن باعث شلوغی و سختخوانی کپشن میشود. همچنین، محدود کردن تعداد هشتگها به کاربران کمک میکند تا صرفاً هشتگهای مرتبط و مؤثر را انتخاب کنند، که این امر میتواند به دستهبندی بهتر محتوا و دستیابی به مخاطبان هدف کمک کند.
مقاله پیشنهادی: ساخت هشتگ های طنز در اینستاگرام
حرف آخر
با توجه به تغییرات صورت گرفته، میتوان گفت که استراتژی هشتگ به طور کامل منسوخ نشده است، اما اهمیت آن کاهش یافته است. کاربران و برندها باید به سمت تولید محتوای باکیفیت و مرتبط با کلمات کلیدی متمرکز شوند تا بتوانند در الگوریتمهای جدید اینستاگرام بهتر دیده شوند. از هشتگها همچنان میتوان به عنوان ابزاری برای دستهبندی و یا سرچ محتوا کمک گرفت، اما تنها راه دستیابی به مخاطب نیستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ترندهای تبلیغاتی و همچنین بهبود استراتژیهای مارکتینگ کسب و کارتان در ربات کلاب آقای تبلیغات – طراحی شده توسط بزرگترین شرکت تبلیغاتی ایران- عضو شوید.
نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیلتر کنه؟