در شرایط این روزهای اینترنت در ایران، که کاربران اینترنت، هر لحظه با فیلترشکن ها دست و پنجه نرم می کنند؛ شایعاتی درباه ساخت گوشی تسلا، گوشی جایگزین آیفون و اندروید منتشر شده است. ظاهراً ایلان ماسک ایلان ماسک احتمال ساخت یک رقیب برای گوشی آیفون و اندروید مطرح کرده است. به نظر شما این کار شدنی است؟! همانطور که می دانید ایلان ماسک تا به امروز دست به کارهای مختلفی زده؛ از تأسیس شرکتهای مختلف و جلوگیری از ورشکستگی شرکت تسلا و تبدیل آن به باارزشترین خودروساز دنیا گرفته تا خرید توییتر.
با این ادعای ثروتمندترین مرد جهان، به نظر یک جنجال جهانی، ساخت یک گوشی جدید برای رقابت با گوشی های آیفون و اندرویدی در راه است. اگر شما هم کنجکاو شدید موضوع از چه قرار است و چرا ایلان ماسک چنین ادعایی کرده است تا انتهای مطلب همراه شویراد باشید.
البته لازم به ذکر است، شویراد بیشتر در زمینه تبلیغات گسترده اینستاگرام و تلگرام فعالیت دارد؛ اما هر از گاهی بد نیست سری به دنیای فناوری تکنولوژی بزنیم.
چرا ایلان ماسک می خواهد گوشی جایگزین آیفون و اندروید را بسازد؟
بازار گوشیهای هوشمند در اختیار اپل و گوگل می باشد؛ کاربران آیفون تنها از طریق اپ استور قادرند اپلیکیشن های موردنیازشان را دانلود کنند. در مورد اندورید هم، اگر چه فروشگاههای اپ بیشماری برای اندروید وجود دارند، اما تنها منبع رسمی و ایمن اپها، گوگل پلی است. از این رو اگر برنامهای از فروشگاههای رسمی اپ گوگل و اپل حذف گردد، با مشکل بزرگی روبهرو خواهد شد.
حالا مدیرعامل جدید توییتر در اظهارنظری گفته است که اگر اپل و گوگل اپ این شبکه اجتماعی را از فروشگاههای خود حذف کنند، احتمال ساخت گوشی جایگزین آنها وجود دارد.
دلیل حذف احتمالی شبکه اجتماعی توییتر از گوگل پلی و اپ استور
برخی از بزرگترین آژانسهای تبلیغاتی دنیا گفته اند که ایلان ماسک توییتر را به محلی نامناسب برای تبلیغات تبدیل کرده است. همچنین اخیراً شمار زیادی از حسابهای مسدودشده من جمله دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا طی یک نظرسنجی، به توییتر برگردانده شده است. اقدامات ایلان ماسک مبنی بر رعایت آزادی بیان در توییتر ، با واکنش هایی از جانب غول فناوری های گوگل و اپل مواجه شد؛ به احتمال زیاد آن ها اپ توییتر را از فروشگاههای اپ گوگل و اپل حذف کنند. در پی همین جریانات ایلان ماسک در پاسخ به توییت یک خبرنگار مبنی بر احتمال حذف اپ توییتر از گوگل پلی استور و اپ استور اپل، از احتمال ساخت یک گوشی جایگزین خبر داد:
«امیدوارم چنین اتفاقی نیفتد، اما اگر هیچ انتخاب دیگری وجود نداشته باشد، بله، یک گوشی جایگزین خواهم ساخت.»
ظاهراً ایلان ماسک تصمیم دارد توییتر را به یک سرویس اشتراکی تبدیل کند؛ بنابراین احتمالاً فیل شیلر با حذف اکانت توییتر خود می خواهد پیام خود را منوط بر پرداخت کمیسیون به اپل در ازای دریافت هر هزینهای از کاربر، به ایلان ماسک برساند.
طبق قوانین اپ استور، شرکت اپل میتواند از توسعهدهندگان در ازای هر تراکنش درون اپ، ۱۵ تا ۳۰ درصد کارمزد بگیرد. بنابراین اگر توییتر اشتراکی شود، بایستی بخشی از درآمدهایش را به حساب بانکی اپل و گوگل واریز کند. در دورانی که توییتر وضعیت مالی خوبی را پشت سر نمیگذارد و بسیاری از تبلیغدهندگان همکاری خود با این شبکه اجتماعی را قطع کردهاند؛ این ادعای اپل و گوگل برای ایلان ماسک قابل قبول نیست!
در گذشته گوگل و اپل برخی شبکه های اجتماعی مانند پارلر را به دلیل رعایت نکردن قوانین آنها، چه از نظر محتوایی و چه از نظر مالی، از فروشگاه های خود حذف کرده اند. اگرچه توییتر یک شبه اجتماعی بسیار محبوبتر و قدیمیتر از پارلر است، اما در صورت عدم همکاری ایلان ماسک احتمال حذف آن از گوگل پلی و اپ استور وجود دارد.
پس می توان گفت پول و نظرات متفاوت درباره آزادی بیان، از دلایل اصلی اختلاف میان ایلان ماسک با گوگل و اپل می باشد. بنابراین شاید ایلان اقدام به ساخت یک گوشی جایگزین آیفون و اندورید نماید.
ساخت گوشی تسلا ایلان ماسک؛ تهدید جدی برای اپل و گوگل
بدون هیچ شکی ایلان ماسک میتواند با استخدام چندین مهندس، یک برند جدیدی از گوشی را بسازد. اخیراً یکی از نویسندگان جوان آمریکایی«لیز ویلر» در توییتی به این موضوع اشاره کرده، که اگر اپل و گوگل اقدام به حذف اپلیکیشن توییتر را از فروشگاههایشان نمایند، ایلان ماسک باید گوشی خودش را بسازد.
وی اظهار داشت: با ساخت گوشی جدید ایلان ماسک، نیمی از کاربران آمریکایی با خوشحالی محصولات آیفون و اندرویدی را کنار میگذارند. ایلان ماسک نیز در پاسخ به این توییت گفت: امیدوار است هرگز چنین اتفاقی نیفتد و شاهد حذف اپ توییتر از فروشگاههای اپل و گوگل نباشیم؛ در غیر اینصورت اگر انتخاب دیگری جز ساخت برند جدید، گوشی جایگزین آیفون و اندروید نخواهیم داشت.
بسیاری از شرکت ها از جمله آمازون و فیس بوک، در رقابت تنگاتنگ دنیای گوشی های هوشمند شکست خورده اند. با وجود این موضوع، ایلان ماسک نشان داده است که می تواند غیرممکن ها را ممکن کند. پس شاید روزی برسد که ثروتمندترین فرد جهان گوشی های هوشمند برند تسلا یا حتی یک برند جدید را به ثبت برساند.
اخیراً کوپرتینونشین های معروف اظهار داشته اند که قصد ورود به دنیای خودروهای برقی را دارند؛ همانطور که می دانید تسلا یکی از شرکت های تحت مدیریت ایلان ماسک در این بازار حرف اول را می زند. بنابراین می توان انتظار داشت که ورود احتمالی مالک جدید توییتر به بازار گوشی های هوشمند و ساخت گوشی برند ایلان ماسک رقابت جذابی را بین این دو شرکت تاثیرگذار جهان ایجاد کند.
گوشی برند ایلان ماسک می تواند تهدید جدی برای اپل و گوگل باشد؟
برای درک عمق این مطلب، نگاهی به تلاش شرکت های مطرح مانند مایکروسافت، سامسونگ و آمازون بیاندازید. این شرکت ها همگی غول های دنیای فناوری هستند و در تلاش بودند تا به انحصار دوگانه اپل و گوگل در بازار پایان دهند؛ میلیاردها دلار برای ساخت پلتفرم جایگزین iOS و اندروید هزینه کردند و باهوش ترین افراد را استخدام کردند، اما در نهایت پروژه های خود را رها کردند.
پروژه های شرکت های فوق برای چند سال پیش بوده است؛ زمانی که امید بیشتری جهت شکستن انحصار گوگل و اپل در بازار گوشی های هوشمند وجود داشت. اما در شرایط فعلی کار خیلی سخت تر است؛ به منظورموفقیت یک پلتفرم در بازار، به اپلیکیشن های زیادی نیاز دارد و باید بتوانید توسعه دهندگان را جذب کنید.
اگرچه در این بین هواوی توانسته با هارمونی و اپ گالری به موفقیت تقریبا قابل قبولی دست یابد؛ اما با اینکه هواوی سال هاست که در بازار گوشی های هوشمند حضور دارد، با این حال هنوز نمی تواند چیزی علیه گوگل و اپل بگوید.
اکثر کاربران به پلتفرم اپل و گوگل نیاز دارند؛ مدت زیادی است که برنامه های خود را از فروشگاه آن ها دانلود می کنند. بله درسته! ساختن یک اپ کار دشواری نیست، اما داشتن یک اکوسیستم حاوی اپلیکیشن های جذاب و متقاعد کردن شرکت های بزرگ برای عرضه اپ های خود در فروشگاه جدید چندان ساده نیست.
ایلان ماسک می تواند به راحتی یک گوشی جدید بسازد؛ یک سیستم عامل جدید مبتنی بر اندروید ارائه کند و حتی یک فروشگاه اپ توسعه دهد. اما نمی تواند در کمترین زمان ممکن اکوسیستمی از اپلیکیشن های با کیفیت و مناسب را در اختیار کاربران قرار دهد. در واقع سخت ترین کار رقابت با سرویس های ارائه شده توسط گوگل و اپل است.
از این رو ثروتمندترین فرد دنیا اگر بخواهد با ساخت گوشی تسلا جایگزین آیفون و اندورید و یا هر برند جدید دیگری وارد میدان رقابت گوشی های هوشمند شود، باید در چندین ماه و نه چندین سال، هر چیزی را که گوگل و اپل ارائه میکند، برای کاربرانش ایجاد کند.
گفتنی است ساخت یک پلتفرم موبایل جدید برای رقابت با اپل و گوگل با مدیریت شرکت تسلا متفاوت است؛ ایلان ماسک باید بتواند زیرساختهایی بهتر از رقبایش ارائه کند، کاربران را ترغیب به استفاده از برند جدید نماید. همچنین بایستی با هزاران سرمایهگذار صحبت کنید تا درنهایت مجاب به سرمایهگذاری در شرکت شما شوند.
درنهایت، ایلان ماسک ثابت کرده است که هیچفردی نمیتواند برای او تصمیم بگیرد. پس می توان گفت شاید روزی با گوشی مخصوص ایلان ماسک روبهرو شویم؛ اما به نظر شما این گوشی واقعاً می تواندرقیب گوشی آیفون و اندروید باشد؟؟؟
نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیلتر کنه؟